ABD'de öldürülen polisin cenaze töreni

New York'ta öldürülen polislerden Ramos'un cenaze törenine ülke genelinden yaklaşık 20 bin polis katıldı

ABD'de öldürülen polisin cenaze töreni
ABD'de öldürülen polisin cenaze töreni
GİRİŞ 27.12.2014 23:44 GÜNCELLEME 27.12.2014 23:44

ABD'nin New York kentinde öldürülen New York Polis Teşkilatı (NYPD) polislerinden Rafael Ramos'un cenaze törenine, ABD genelinden yaklaşık 20 bin polis katıldı.

ABD genelinde siyahileri öldüren beyaz polislerin yargılanmamasına yönelik yoğun protesto gösterilerinin düzenlediği bir dönemde, New York'ta öldürülen iki polisten Ramos, New York'taki Christ Tabernacle Kilisesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Cenaze töreninde, New York Belediye Başkanı Bill De Blasio öldürülen polis Ramos'un ailesine ve saldırıda hayatını kaybeden iş arkadaşı polis memuru Wenjian Liu'un ailesine New Yorklular adına taziyelerini ilettiğini ifade etti.

Kilise içinde konuşma yaptığı sırada alkışlanan Belediye Başkanı De Blasio, siyahilerin ölümüne neden olan polis şiddetine karşı gösterileri desteklediği gerekçesiyle, cenazeye katılan dışarıdaki kalabalığın da protestosuyla karşılaştı. New York'taki polis sendikası yetkilileri daha önce yaptığı açıklamada ise De Blasio'nun polis cenazelerine katılmamasını istediklerini belirtirken, belediye başkanına karşı ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Törene katılan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden de yaptığı konuşmada, inanılmaz derecede farklılıkları bir arada bulunduran şehrin, ulusun herhangi bir bölünmeye karşı nasıl köprü olunabileceğini göstereceğini ifade etti.

Biden konuşmasında ayrıca, ''Bir katilin mermisi iki polisi hedef aldığında, bu şehri hedef aldı ve bütün ulusun ruhuna da dokundu'' ifadesini kullandı.

Ramos ve Liu, New York'ta 2011'den bu yana görevdeyken öldürülen ilk polisler oldular.

Bu arada, Liu'nun cenazesinin ne zaman düzenleneceği ise henüz açıklanmadı.

11 Eylül anma törenlerini hatırlatan cenaze

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreni, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından düzenlenen anma törenlerinin hatırlatan bir dayanışma ve birlik içinde gerçekleştirilmesi dikkati çekti.

Törene, Kaliforniya'dan Massachusetts'e kadar bir çok eyaletin değişik şehirlerinden 20 binden fazla polis katılırken, NYPD ile dayanışma içinde olduklarını gösterdiler.

New York'un Brooklyn ilçesinde NYPD'ye bağlı polis aracına çeşitli suçlardan sabıkası olan ve psikolojik tedavi gören Ismaaiyl Brinsley adlı bir siyahinin düzenlediği saldırıda ağır yaralanan polisler Ramos ve Liu, kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetmişti.

Siyahi saldırgan Ismaaiyl Brinsley'in ise saldırıdan sonra intihar ettiği bildirilirken, olaydan bir gün önce Baltimore'da eski kız arkadaşını yaraladıktan sonra polis tarafından öldürülen siyahi Eric Garner ve Michael Brown'ın intikamını almak için New York'a geldiği açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!