Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Akdeniz:

"Şubat ayının ilk haftası içerisinde İstanbul'da büyük bir organizasyonla gerçekleştireceğimiz Üsküdar Belediyemizin de katkıları ile bin 500 muhtarı Başbakanımız ile buluşturmayı düşünüyoruz"

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Akdeniz:
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Akdeniz:
GİRİŞ 27.12.2014 23:50 GÜNCELLEME 27.12.2014 23:50

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Şubat ayının ilk haftası içerisinde İstanbul'da büyük bir organizasyonla gerçekleştireceğimiz Üsküdar Belediyemizin de katkıları ile bin 500 muhtarı Başbakanımız ile buluşturmayı düşünüyoruz" dedi.

Akdeniz, Ereğli Belediyesi ve Ereğli Muhtarlar Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Toplantısı'nda, Burdur'un konfederasyona katılmasıyla 221 dernek ve 32 bin muhtarla büyük bir aile olduklarını söyledi.

Türkiye'deki 926 ilçe ve 400 muhtarlar derneğindeki 49 bin 977 muhtarın tamamına ulaşacaklarını kaydeden Akdeniz, 1923 yılında köy, 1944 yılında çıkan mahalle kanunlarının 2014 Türkiyesine yakışmadığını belirterek şunları söyledi:

"2014 Türkiyesine yakışmayan 2 kanun ile karşı karşıyayız. Değerli siyasetçilerimizden bu konuda bize yardım ve destekçi olmalarını istiyoruz. 2 yıl önce çıkartılan büyükşehir yasası içerisinde her ne kadar eksik çıkmış olsa da bir birleşik oy pusulasına kavuştuk bu bile bizler açısından önemliydi. Önemli olan bir başlangıç yapmak. İleriye yeni görev tanımlarımız ile gitmek noktasındayız. Eski sistem içerisinde sadece yerleşim yeri belgesi veren, nüfus cüzdanı belgesi değiştiren kimlikten dışarıya çıkmalıyız. Sosyal projelerde artık varız."

Geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İstanbul'da yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Akdeniz, şöyle konuştu:

"Yapmış olduğum görüşmede kendisinin de bu konuda noksan olduklarını şahsıma ifade ederek şunu dediler, bu müjdeyi buradan sunmak isterim. 'Mutlaka muhtarlarımız ile bir arada olmak, mutlaka muhtarlarımız ile buluşmak onların sorunlarını dinlemek istiyorum, onların sorunlarına çözüm getirmek istiyorum' dediler. Şubat ayının ilk haftası içerisinde İstanbul'da büyük bir organizasyonla gerçekleştireceğimiz Üsküdar Belediyemizin de katkıları ile bin 500 muhtarı Başbakanımız ile buluşturmayı düşünüyoruz. Çünkü uluslararası muhtarların dünü, bugünü ve yarını adlı bir sempozyum içerisindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin haricinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de 242 muhtar arkadaşımız görev yapmakta. O arkadaşlarımızı da bu sempozyuma davet edeceğiz."

Muhtarların özlük hakları

Muhtarların özlük hakları başta olmak üzere bölgesel sorunlarının bulunduğunu belirten Akdeniz, "Karadeniz denilince ilk akla gelen özlük hakları içerisine giren silah ruhsatlarımız, Güneydoğu'ya gittiğinizde ödenek, Marmara üst bölümüne Edirne bölümüne çıkarsanız yeşil pasaportla ilgili sorunlar geliyor. Biz bunu tekten istemek noktasında olmamalıyız" ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürütülen proje kapsamında Türkiye'deki muhtarlık sisteminin 185 yıllık tarihini, "Mühür Belgeseli" ile ölümsüzleştirerek Kültür Bakanlığı arşivlerine girdiklerini söyleyen Akdeniz, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu bu belgeselin ilköğretim 4. sınıfındaki çocuklara "Yerel Yönetim" dersi adı altında gösterilmesini talep ettiklerini kaydetti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ise sorunların çözümünün görevleri olduğunu ve bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Toplantı sonunda Milletvekili Candan tarafından Konfederasyon Başkanı Akdeniz'e teşekkür plaketi verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak