İsrail Başbakanı Netanyahu:

"Filistinliler, güvenliğimizi tehlikeye sokacak bir kararı BM'nin önüne getirmeye çalışıyor. Sizi temin ederim ki, böylesi bir dayatmayı kabul edecek değiliz"

İsrail Başbakanı Netanyahu:
İsrail Başbakanı Netanyahu:
GİRİŞ 28.12.2014 00:45 GÜNCELLEME 28.12.2014 00:45

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Filistinliler, güvenliğimizi tehlikeye sokacak bir kararı BM'nin önüne getirmeye çalışıyor. Sizi temin ederim ki, böylesi bir dayatmayı kabul edecek değiliz" dedi.

Netanyahu, ABD'li Senatör Lindsey Graham ile yaptığı görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, İsrail'in iki büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirterek, bunlardan birincisinin Filistin tarafı olduğunu söyledi.

"Filistin'in İsrail barış müzakereleri heyet başkanı Saib Erekat, İsrail'i IŞİD'le karşılaştırmıştı. Aynı Filistin Otoritesi, İsrail'e karşı Hamas ile işbirliği yapıyor" diyen Netanyahu, "Öte yandan, Filistinliler, güvenliğimizi tehlikeye sokacak bir kararı BM'nin önüne getirmeye çalışıyor. Sizi temin ederim ki, böylesi bir dayatmayı kabul edecek değiliz" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, kendilerine yönelik ikinci tehlikenin İran olduğunu belirterek, "Önümüzde duran en önemli ödev, İran gibi tehlikeli bir rejimin nükleer silahlara sahip olmasını engellemek. Bunun için ihtiyacımız olan şey ise yaptırımları arttırmak. Bence, bu dünya barışı için önemli bir nokta" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?