TİKA’dan Senegal’e mesleki eğitim yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Senegal’e kadınların mesleki eğitimi için yardım malzemesi ve ekipman hibe etti.

TİKA’dan Senegal’e mesleki eğitim yardımı
TİKA’dan Senegal’e mesleki eğitim yardımı
GİRİŞ 28.12.2014 01:29 GÜNCELLEME 28.12.2014 01:29

Senegal’in başkenti Dakar’ın Parcellees Assainies bölgesinde yaşayan kadınları meslek edindirmek için kurulan Bölgesel Kadın Destek ve Eğitim Merkezinin açılışı yapıldı. Açılış törenine Senegal Kadın ve Aile Bakanı Marieme Sarr, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı ve üst düzey yetkililer katıldı.

Törende konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Er, Türkiye’nin 2002’de yardımlarının 85 milyon dolar olduğunu, 2013’de ise bu rakamın 3.3 milyar dolara ulaştığını, bu yardımın yüzde 31’inin ise Afrika’ya gerçekleştiğini söyledi. Türkiye’nin Senegal’e yönelik yardımlarının 2014 yılında toplam 3 milyon dolar olmasının beklendiğini ifade eden Er, TİKA’nın anaokulundan üniversite seviyesine kadar eğitim kurumlarına yardım ettiğine dikkati çekti.

Sağlık alanında da bir çok hastaneye ekipman desteği sağlandığını anlatan Er, son yapılan eğitim hibesiyle Dakar’ın banliyösünde yaşayan kadınların meslek edinerek, ekonomik katma değer yaratmasının beklendiğini ifade etti.

Kadın ve Aile Bakanı Marieme Sarr ise yardımlardan ötürü Türkiye’ye teşekkür ederek, TİKA’nın bugüne kadar Senegal’de yaptığı çalışmalardan ve eğitime sağladığı katkıdan övgüyle bahsetti.

Kadınların eğitimi konusunun önemine de değinen Sarr, özellikle kadınlara günlük hayatta ekonomik olarak katkı sağlayacak meslek edindirme kursu hizmetinin Senegalli kadınlara katkı sağlayacağını anlattı.

Daha sonra biçki-dikiş, aşçılık, kuru gıda üretimi, el sanatları, bilgisayar ve ofis hizmetleri gibi konularda eğitim verecek merkezi gezen Sarr, TİKA Başkan Yardımcı Er ve diğer yetkililer, görevlilerden bilgi aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!