"Gençler sabah namazında buluştu"

quot;Ümmeti sabah namazına giden gençler uyandıracak, Gençler sabah namazında buluşuyor" sloganlarıyla çeşitli platformlarda örgütlenen gençler, sabah namazını belirlenen camilerde kıldı.

"Gençler sabah namazında buluştu"
"Gençler sabah namazında buluştu"
GİRİŞ 28.12.2014 08:33 GÜNCELLEME 28.12.2014 08:33

Edirne'deki gençler de sabah namazında Eski (Ulu) Camisi'nde buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının Camiler Haftası temaları arasında yer alan "Geç gelme genç gel" çağrısına cevap veren gençler, Türkiye'nin bir çok yerinde belirlenen camide sabah namazını kıldı.

Edirne Ortak Akıl ve Düşünce Derneği BaşkanI Veysel Güner, namaz sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 40'a yakın kentinde sabah namazında gençlerin buluştuğunu söyledi.

Dünyada ezilen, mazlum halklara dua ettiklerini ifade eden Güner, "Başta Mursi, Filistin, Suriye, Çin zulmündeki Doğu Türkistan'a dua ettik. Biz gençler olarak gerçek devrimin sabah namazları olduğunu düşünüyoruz. Bunu geleneksel hale getirmeyi istiyoruz" dedi.

Rize

Rize'li gençler sabah namazında Eski Orta Camide buluştu.

Kılınan sabah namazının ardından, kendilerini Türkiyeli Gençler olarak adlandıran bir grup, caminin avlusunda toplanarak başta Mısır olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan insanlar için dua etti.

Grup adına açıklama yapan Yahya Çağlar Akarsu, Mısır halkının oyları ile seçilen Muhammed Mursi'nin 2013 yılının Temmuz ayında yapılan askeri darbe sonucu Sisi yönetimi tarafından zindana atıldığını belirtti.

Mursi ve arkadaşları olmak üzere Mısır'ın kahraman devrimcileri ilk günden itibaren Sisi cuntasına direndiğini ifade eden Akarsu, "Rabia meydanındaki destansı direniş vasıtasıyla bütün dünya ümmeti Muhammed'in yiğit evlatlarının, İhvan'ın kahraman gençlerinin hürriyet ve adalet için neleri göze alabileceklerini gördü. Dünya var oldukça Rabia Meydanı'nda kanla yazılan tarih hiç bir zaman unutulmayacak. Mısır'ın kahraman devrimcileri ümmetimizin tarihinde birer kahramanlık destanı ve hürriyet meşalesi olarak yerlerini alacaktır" dedi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu himayesinde bir araya gelen gençler, sabah namazını İmaret Cami'nde kıldı.

Gençler, namazın ardından İslam coğrafyasında zulüm altında inleyen Müslümanların huzura kavuşması ve zafer elde etmesi için dua etti.

Tekbirlerin ve tevhidlerin getirildiği dua sonrasında gençler adına konuşma yapan Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Plotformu sözücü Emrah Altunkaya, İslam aleminin kaderinin ortak olduğunu, Kudüs, Kahire ve Şam'ın geleceğinin aynı zamanda İstanbul, Konya ve Afyonkarahisar'ın kaderi olduğunu söyledi.

Altunkaya, "İçinde bulunduğumuz bu durumdan hep birlikte, saflarımızı sıklaştırarak yeniden kardeş olarak çıkmaktan başka yolumuz yoktur. Biz gücün, zorbalığın hakim olduğu bir dünya değil, adaletin, barışın, kardeşliğin hakim olduğu bir dünya istiyoruz. Bunun tek yolu da İslam'ın diriltici nefesidir ve bugün dünya her zamankinden daha çok bu nefese, ruha muhtaçtır. Alem-i İslam'ın dört bir tarafını kaplayan bu kara bulutlar mutlaka bir gün dağılacak ve Müslümanlar da dünyadaki diğer insanlar gibi hür bir şekilde yaşayacaktır" dedi.

Basın açıklamasının ardından gençlere, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından çorba ikram edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı