Bağırsağı gelişmeyen buzağıya hayat kurtaran ameliyat

Zonguldak'ta doğuştan kalın bağırsağı gelişmediği için dışkılayamayan buzağı ameliyatla sağlığına kavuştu

Bağırsağı gelişmeyen buzağıya hayat kurtaran ameliyat
Bağırsağı gelişmeyen buzağıya hayat kurtaran ameliyat
GİRİŞ 28.12.2014 09:43 GÜNCELLEME 28.12.2014 09:43

Zonguldak'ta doğuştan kalın bağırsağı gelişmediği için dışkılayamayan buzağı, veteriner tıp merkezinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Karaman beldesinde yaşayan Mehmet Dinçer, yeni dünyaya gelen buzağının ahırda sürekli yerde yatmasından şüphelenerek hayvanı veteriner hekime götürdü.

Veteriner Hekim Önder Alkan, muayene ve tetkikler sonucu, hayvanın kalın bağırsağı gelişmediği için dışkısını yapamadığını belirleyerek acil ameliyata alınmasına karar verdi.

Veteriner tıp merkezinde yapılan 4,5 saatlik ameliyatla hayvan sağlığına kavuştu.

Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, buzağının kendilerine getirildiğinde yürüyemeyecek durumda olduğunu, muayene, radyografi ve diğer tetkikler sonucu anomalili doğduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Buzağının kalın bağırsağı kapalı doğduğunu ve gelişmediğini belirlemeleri üzerine ameliyata karar verdiklerini anlatan Alkan, "Hayvanın karın içerisini açarak, bağırsağını göbek kordonunun çıkış yerine bağladık. Eğer ameliyatı yapmamış olsaydık, hayvan dışkılayamayacağı için ölecekti. Bu tarz rahatsızlıklar ender görülüyor. Şu an buzağı sağlıklı şekilde ihtiyaçlarını görebiliyor, annesini emebiliyor" diye konuştu.

Buzağının sahibi Dinçer de ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını vurgulayarak, 20 günlük hayvanın sağlığına kavuşmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!