İngiltere'de terör tehdidi iddiası

İngiliz Mail on Sunday ve Sunday Mirror gazeteleri, kraliyet muhafız alayındaki askerlerin terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu öne sürdü

İngiltere'de terör tehdidi iddiası
İngiltere'de terör tehdidi iddiası
GİRİŞ 28.12.2014 10:08 GÜNCELLEME 28.12.2014 10:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiliz basını, kraliyet muhafız alayındaki askerlerin terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ileri sürerek yeni önlemlerin alındığını bildirdi.

Mail on Sunday ve Sunday Mirror gazetelerinin bugünkü sayılarında manşetten verilen haberde, olası terör tehdidi nedeniyle kraliyet sarayları ya da binaları önünde nöbet tutan muhafız alayı askerlerinin güvenliklerinin sağlanması için yeni önlemler alındığı kaydedildi. Buna göre, askerlerin sarayların avlularının daha gerilerine konuşlandırılmaları, parmaklıkların arkasında nöbet tutmalarına ya da yanlarında terörle mücadele polisleri durmasına karar verildi.

Muhafız askerlerinin kaçırılmasından ya da öldürülmesinden endişe edildiğini aktaran gazeteler, kraliyete ait St James's Sarayı ve Clarence House'da askerlerin demir parmaklıkların arkasında nöbet tutmaya başladıklarını, halka açık olan turistik yerlerde ise silahlı terörle mücadele polislerinin askerlerin yanına konuşlandırıldığını bildirdi.

Sunday Mirror, ismini vermeyen üst düzey bir kaynağın, "İstihbarat alındı. IŞİD, Kraliyet ailesinin bir üyesine saldırmanın çok zor olduğunu biliyor ancak kraliyet muhafız alayı askerleri onlar için iyi bir hedef olur. Kraliçe, askerlerin teröristlerden korkuyormuş gibi görünmelerini ve tamamen nöbet noktalarından alınmalarını istemiyor. Dolayısıyla gerekli önlemler hızlı bir şekilde alındı " dediğini aktardı.

Önlemlerin, Kraliçe'nin resmi konutu Buckingham Sarayı'ndaki asker değişimi törenlerine etkilemeyeceği, bu askerlerin zaten parmaklıkların arkasında, güvenli alanda nöbet tuttukları belirtildi.

İngiliz basını, kraliyetin ya da polisin önlemlere ilişkin açıklama yapmadığını ancak Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynağın, "Güvenliği her zaman gözden geçiriyoruz. Kraliyet ailesinin güvenliğini sağlamak her zaman çok önemli olmuştur" dediğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • bir vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    he he he. ufak atın da civcivler yesin. kendi terör örgütünüzden mi korkuyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor