Adana'da telefonla dolandırıcılık iddiası

Telefonla ulaştıkları kişiyi, kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırmaya çalışan 1'i kadın 4 şüpheli yakalandı.

Adana'da telefonla dolandırıcılık iddiası
Adana'da telefonla dolandırıcılık iddiası
GİRİŞ 28.12.2014 10:45 GÜNCELLEME 28.12.2014 10:45

Merkez Sarıçam ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde oturan M.A.A'yı (32) telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, banka hesabının terör örgütünün eline geçtiğini söyledi. Telefondaki kişi, sorunun çözümü için M.A.A'ya hesabındaki parayı çekip, verdikleri adreste, ekiplerinde görevli kadına teslim etmesini istedi.

M.A.A, hesabındaki 21 bin 595 lirayı çekip, buluşma yerine giderken dolandırılma şüphesiyle polisi aradı. Telefon irtibatının kesilmesi üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, M.A.A'yı, parayı şüpheli Gülcan K'ye (19) verirken gördü.

Ekipler, parayı alan Gülcan K'yi yakaladı.

Şüphelinin ifadesinin ardından olayla ilgisi olduğu iddia edilen İsmail B. (24), Hacı B. (37) ve Mustafa İ. de (39) gözaltına alındı.

Şüphelilerin, aynı yöntemle Sivas'ta 66 yaşındaki İ.P'den 8 bin 500 lira, Antalya'da işçi emeklisi A.G'den 7 bin 800 lira, Samsun'da 73 yaşındaki M.Ö'den de 8 bin lira aldıkları ileri sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak