Hatalı kesilen HGS cezalarına isyan!

Hızlı Geçiş Sistemi’ndeki (HGS) hatalar yüzünden binlerce liralık cezayla karşılaşan sürücüler isyan etti.

Hatalı kesilen HGS cezalarına isyan!
Hatalı kesilen HGS cezalarına isyan!
GİRİŞ 28.12.2014 13:07 GÜNCELLEME 28.12.2014 13:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Otoyol ve köprü geçişlerinde trafik akışını hızlandırmak için uygulanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) uygulamasında kesilen cezalar özellikle kamyon sürücülerinden büyük tepki alıyor. Sürücüler, “Cihazlar çoğu zaman okumuyor, olan bize oluyor” diye isyan etti.

Kocaeli’de taşımacılık yapan kamyoncular, HGS sisteminin uygulamaya geçmesinden bu yana sürekli sistem hatası olduğunu öne sürerek, bu hatalar nedeniyle kendilerinin mağdur edildiğini, yeterince kontör yüklü HGS geçiş kartı olmasına rağmen ’Kaçak geçiş yaptıklarının’ görüldüğünü, bunun da sistemin çalışmamasından kaynaklandığını öne sürdü.

Ali Özdemir adlı kamyon sürücüsü, 30 yıldan bu yana  yaptığını, uygulamanın soygun olduğunu öne sürerek şöyle devam etti:
 
"Arabayı satsam ödeyemem"
 
“49 bin Tl borcum gözüküyor. Afla birlikte 37 bin TL deniliyor. Arabayı devlete de versek borcumuzu kurtaramıyoruz. HGS ile ilgili sorumlu bir kişi karşımıza çıkmıyor. Bu borcu arabaları da versek ödeyemeyiz. Devletin bu işlere bir an önce el atması lazım. Dün akşam Körfez Gişeleri’nden giripİzmit’ten çıktım. ’370 TL kaçak’ yazdı. Normalde ücretsiz olması gerekiyor bu bölümdeki geçişin. Telefonla soruyorum bana yarın sileceklerini söylüyorlar ve muhatap bulamıyoruz.”
 
Muzaffer Yıldırım, TEM Otoyolu giriş ve çıkışlarında zaman zaman HGS ve OGS cihazlarını okumadığını öne sürerken, şöyle devam etti: “4 yıldır  yapıyorum. Sabah HGS’den geçiş yaptım ve okumadı. 348 TL yazdı. Yanlış giriş yapmadım ve hiçbir suçum yok. Sistem, cihazı okumadığı için otomatikman en uzak mesafeyi yazıyor. Yazdığı için de itiraz hakkınız e-mail yoluyla oluyor. E-mail atılıp muhasebeye bildiriyoruz bu arada biz cezayı yemiş oluyoruz.” Kamyoncu İsmail Ataman kendisine de 148 bin 500 Lira HGS borcu geldiğini belirterek “Oğlum aracını satmasına rağmen 768 Lira HGS borcu geldi. Bizim yanlış girişimiz de yok. OGS’den giriyorsak OGS’den çıkıyoruz” dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşler bizde aynı sorundan muzdaribiz hgs de para olduğu halde ceza geliyor üstelik ceza çekiciye değil dorseye ğeliyor bu nasıl iş dorse kendi kendinemi gidiyor
    Cevapla
  • 571 9 yıl önce Şikayet Et
    hgs mağdurlarından biriside benim.19/aralıkta bana ceza kağıdı geldi.temmuz 2013 de gebze gişelerinden geçerken hgs cihazı bizim arabayı okumamış,bakiyedede para var 148.50 tl ceza geldi,ptt den döküm aldım hgs merkezine mail gönderdim.telrfonla görüşmek imkansız arıyorsun hatlar dolu veya önünüğzde 40-50 kişi var diyorlar.şu anda hgs bakiyem varken ben madurum.bunun hakkını ahirette allah verecek ama bu dünyada bunu kimden alacağım.hgs de muhatap yok.bir de kişi suçlu olsa bile geçiş ücretinin 11 katını almak hangi dinde ,ahlakda var? bu zulüm dür,insafsızlıktır,söyleyecek kelime bulamıyorum.allaha bir can borcumuz var hgs görevlileri gelsin verelim de kurtulalım.bu konuda bizi idare edenler:Başbakan,cumhur başkanı bunu çözmezlerse yarın allahın huzurunda onlardan bunun hakkını alırım.eğer bunu çöz mezlerse o görevde bulunmasınlar.hz.ömer ra. gibi olsunlar.vesselam.
    Cevapla
  • hilmi 9 yıl önce Şikayet Et
    zulme ses çıkarmayan zalimdir yüzde binyüz ceza olurmu burası türkiye olur..............
    Cevapla
  • sadece kamyonuclar değil 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynı konuda halk da şikayetci... Hgs dolu olduğu halde kaçak geçiş alıyor.. boğaziçi köprüsünde okumayan hgs.. çamlıca gişelerinden adapazarı gişelerinden okuyor bu nasıl iş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı