Hudutlar artık daha "güvenli"

Sağlık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiye'deki sağlık sisteminin, sınırlarda ve yurt içinde, afet ve acil durumlara hazırlıklı olma konusunda kapasitesini artırmak amacıyla ortak eğitim kursu düzenlendi

Hudutlar artık daha "güvenli"
Hudutlar artık daha "güvenli"
GİRİŞ 28.12.2014 14:29 GÜNCELLEME 28.12.2014 14:29

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından, Türkiye'deki sağlık sisteminin sınırlarda ve yurt içinde, afet ve acil durumlara hazırlıklı olma konusunda kapasitesini artırmak amacıyla ortak eğitim kursu düzenlendiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DSÖ ile ortaklaşa afet ve acil durum eğitimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığının geleceği düşünerek, oluşabilecek afet ve acil durumlarda, yönetimi ve koordinasyonu sağlamak için eğitimler düzenlediğini aktaran Hatipoğlu, "Bu düşünceden hareketle Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Ofisi ve Sağlık Bakanlığının, Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'nde (UrlaSim) düzenlenen 'Halk Sağlığı Acil Yönetimi Ulusal Eğitici Eğitimi Kursu' başarıyla gerçekleştirilmiştir" dedi.

Hatipoğlu, eğitimin amacının Türkiye'deki sağlık sisteminin sınırlarda ve yurt içinde afet ve acil durumlara hazırlıklı olma konusunda kapasitesini artırmak olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu programla amaçlanan aynı zamanda acil sağlık yöneticilerinden oluşan bir eğitim ekibi yetiştirmektir. Bu ekipten ulusal ve uluslararası eğitimleri gerçekleştirmenin yanı sıra acil durumlara hazırlık ve risk yönetimi kapsamında projeler geliştirmesi ve uygulamaya sunması beklenmektedir. 5 günlük eğitimde çeşitli illerin İl Sağlık ve İl Halk Sağlığı Müdürlükleri ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğümüz uzmanları katıldı."

Simülasyonlu masa başı tatbikat yapıldı

Eğitimlerde; hasar analizi ve acil durumlarda ihtiyaçların değerlendirilmesi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü, epidemiyoloji, afetlerde ölülerin ve kayıpların yönetimi konularının işlendiğini anlatan Hatipoğlu, ayrıca tüm bu konuları kapsayan bir senaryo ile simülasyonlu masa başı tatbikat yapıldığını, tatbikat ile eğitim konularını uygulama fırsatının gerçekleştirildiğini bildirdi.

Belirlenmiş giriş noktası olan 8 liman ve 5 havalimanını kapsayan acil durum planlarının hazırlandığını dile getiren Hatipoğlu, "Hedefimiz tüm giriş noktalarımızın aynı konuma gelmesidir. Sınır giriş noktalarındaki personel eğitimlerimiz düzenli olarak yapılmakta olup, Sağlık Bakanlığı personelimizin uluslararası üst düzeyde hizmet yapmaları öngörülmektedir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar