Kayak Federasyonu Başkanı Yarar, Erzincan'da

Yarar: "Gençlerimize güzel bir gelecek, iyi bir spor hayatı, iyi bir insan olmayı bu dağlarda öğretebileceğimizi düşünüyorum"

Kayak Federasyonu Başkanı Yarar, Erzincan'da
Kayak Federasyonu Başkanı Yarar, Erzincan'da
GİRİŞ 28.12.2014 19:08 GÜNCELLEME 28.12.2014 19:08

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, gençlere güzel bir gelecek, iyi bir spor hayatı ve iyi bir insan olmayı bu dağlarda öğretebileceklerini düşündüğünü söyledi.

Bazı incelemelerde bulunmak üzere kentte gelen Yarar, ziyaret ettiği Ergan Dağı Kayak Tesisleri’nde yaptığı açıklamada, Ergan Dağı’nın Türkiye’nin kayak yapılabilecek en güzel dağlarından biri olduğunu söyledi.

40 yıldır kayak yaptığını ve burasının Türkiye’nin en güzel kayak yapılacak yerlerinden biri olduğunu savunan Yarar, şöyle konuştu:

"Burası Allah’ın Erzincan’a güzel bir hediyesidir. Ama ataladımızın dediği gibi “Bakarsınız bağ olur, bakmazsanız dağ olur” sözünden hareketle, biz şimdi bu dağı güzel bir bakımla uluslararası turizmin merkezi olacak hale getirmemiz lazım. Buraya uluslararası yarışmalar getirebiliriz. Bu dağın daha çok alacak yolu var, çok büyük kapasiteleri var. Burada modern karlama sistemleri yapıp sezonu çok daha erken açabiliriz. Bu potansiyeli şu anda görmüş olduk. Gençlerimize güzel bir gelecek, iyi bir spor hayatı, iyi bir insan olmayı bu dağlarda öğretebileceğimizin düşünüyorum. Bunun için gerekli alt yapımız var. Federasyon olarak gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye’nin 48 ilinde kayak yapmak mümkündür. Bunların en önemlilerinden biride Erzincan’dır. Onun için müjdeli bir haber olarak Erzincan’ın inşallah bundan sonra el birliğiyle bu potansiyelini değerlendirmek için gayret edeceğiz."

Ziyarete katılan, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, telesiyej ve gondola binerek tesisi gezdiler.

Açıklamaların ardından hatıra fotoğrafı çektiren heyet, tesiste bir süre daha inceleme yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi