Feribottaki yangın

Dışişleri Bakanlığı: "Yangın kontrol altına alınmıştır"

Feribottaki yangın
Feribottaki yangın
GİRİŞ 28.12.2014 19:26 GÜNCELLEME 28.12.2014 19:26

Dışişleri Bakanlığı, içinde 53 Türk vatandaşının da bulunduğu ANEK Lines'a ait Patra-Ancona seferini yaparken yangın çıkan "Norman Atlantic" isimli feribottaki yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, bilgilerin saat 18.50'de güncellendiği belirtilerek, "ANEK Lines'a ait Patra-Ancona seferini yapan "Norman Atlantic" isimli feribotta çıkan yangın ve kurtarma çalışmaları ROMA RCC tarafından kontrol edilmektedir. Yangın kontrol altına alınmış olup, tahliyede 8 gemi görev almaktadır. Hava bozuk olduğu için tahliye yavaş sürmektedir" denildi.

Açıklamada, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na, Türkiye'nin başta arama kurtarma unsurlarının operasyona katkısı olmak üzere her türlü yardıma hazır olduğu ve operasyona katkı bakımından Ankara'daki Müşterek Arama Kurtarma Merkezi ile gerekli koordinasyonun yapılabileceğinin bildirildiği kaydedildi.

Öte yandan, Atina-Pire ve Selanik Başkonsololukları görevlilerinin, Türk vatandaşlarının getirilmesi muhtemel olan Igomenitsa Limanı'na intikal etmekte olduğu ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı