Libya Dışişleri Bakanı Dayri Mısır'da

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri: "İçinde bulunulan şartlarda Libya'daki Mısır vatandaşlarını hava köprüsü kurarak ülkeye getirmeyi gerektirecek bir tehlike söz konusu değil"

Libya Dışişleri Bakanı Dayri Mısır'da
Libya Dışişleri Bakanı Dayri Mısır'da
GİRİŞ 28.12.2014 19:36 GÜNCELLEME 28.12.2014 19:36

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, "İçinde bulunulan şartlarda Libya'daki Mısır vatandaşlarını hava köprüsü kurarak ülkeye getirmeyi gerektirecek bir tehlike söz konusu değil" dedi.

Şükri, resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a gelen Libya Dışişleri Bakanı Muhammed ed-Dayri ile bir araya geldi.

İki ülke dışişleri bakanları başkent Kahire'de basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Libya'da yaşayan Mısır vatandaşlarını dikkatli olmaya çağıran Şükri, "İçinde bulunulan şartlarda Libya'daki Mısır vatandaşlarını hava köprüsü kurarak ülkeye getirmeyi gerektirecek bir tehlike söz konusu değil" diye konuştu.

"Libya'da tehlikelerle dolu istisnai bir durum yaşanıyor, terör saldırıları herkesi hedef alıyor" diyen Şükri, mevcut şartlarda azami güvenliğin sağlanması için Libyalı yetkililerle koordinasyon içinde olduklarını kaydetti.

Libya Dışişleri Bakanı Dayri ise "Libya'da teröristlerce öldürülen 3 Mısırlı için üzüntü duyuyoruz. Bizler Libya'da terör olgusundan muzdaribiz. IŞİD'in Libya topraklarında yayılmasından bu yana 14 askerimizi kaybettik" dedi.

Uluslararası toplumu Libya hükumetine yardıma çağıran Dayri, "Ordu görevini yerine getiriyor. Mısır ve Libya aynı savaşın içindeler ve zannediyorum Mısır hükümet bizim yanımızda yer alacaktır" ifadesini kullandı.

Geçen salı, Mısırlı bir doktor ve eşi kimliği belirsiz kişilerce Libya'nın Carif bölgesinde öldürülmüş, kızları ise kaçırıldıktan 2 gün sonra ölü bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı