1 Ocak 2015 Perşembe Resmi Tatil mi Yılbaşı tatili

31 Aralık 2014 Çarşamba gününe denk geldiği için yılbaşı tatilinin hafta sonu ile birleşmesi çok zor hatta imkansız.

1 Ocak 2015 Perşembe Resmi Tatil mi Yılbaşı tatili
1 Ocak 2015 Perşembe Resmi Tatil mi Yılbaşı tatili
GİRİŞ 30.12.2014 08:50 GÜNCELLEME 30.12.2014 08:50

Yılbaşı tatili için plan yapanların gözü takvimlerde kulağı ise yılbaşı tatilini uzatacak resmi açıklamada. 2015 Yılbaşı tatili ne zaman? 2015 yılbaşına sayılı günler kala çalışanların kaç gün tatil yapacağı da belli oldu.

2014'ün son günü olan 31 Aralık, Çarşamba'ya denk geliyor. Normalde 1 gün olan resmi yılbaşı tatili bu yıl 1.5 güne çıkabilir. Resmi tatil 1 gün sonrası olduğu için yılbaşının tek tatil günü bugün olacak. Ancak resmi tatil olmadığı halde bu yıl da pek çok iş yerinde 31 Aralık öğleden sonra yarım gün izin uygulamasına gidilmesi bekleniyor.

Buralarda çalışanlar 1.5 gün izin yapmış olacak. Yeni yılda tatilin en şanslıları ise hiç şüphe yok ki cuma gününü izin alarak eski yılın son yeni yılın ilk tatilini 4.5 güne uzatanlar olacak.

YILBAŞINDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yılbaşında İstanbul'un hava durumu nasıl olacak en çok merak edilen konuların başında geliyor. Sıcaklıkların 11-12 derecelerde seyrettiği İstanbul yeni yıla mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklıkla girecek. İşte il il ve İstanbul hava durumu.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

İstanbul'da öğle saatine dikkat!İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan sisle birlikte sağanak yağmur etkili oluyor. Sis ve yağmur, köprü de sürücülere zor anlar yaşattı.

Yılın son günü kar geliyor

Türkiye, uzun bir aradan sonra yeni yılı karla karşılayacak. Yılın son günü kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, son yıllarda Doğu illeri dışında Türkiye'nin yeni yıla karla giremediğini ancak bu yıl Ankara, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli gibi illerde kar yağacağı tahmininde bulundu. 

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü uzmanları, bugünden itibaren Türkiye'nin Batı illerinden başlayarak çok soğuk olmayan, ılık bir yağışlı sistemin etkisi altına girdiğini belirterek, bu etkinin Pazar günü İç ve Doğu kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceğini ifade ettiler. 

İstanbul'a 30 Aralık'ta kar geliyor

İstanbul'a, salı gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının geliyor. Uzmanlar aynı gün karla karışık yağmur, çarşamba ise kar bekliyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a 30 Aralık Salı gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının geleceğini belirterek, "Salı karla karışık yağmur, çarşamba ise kar bekliyoruz" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul'a mevsimin ilk karı, salı günü düşecek. Aynı gün hava sıcaklığının en yüksek 5, en düşük 2 derece olması ve karla karışık yağmur yağması bekleniyor. Kentte çarşamba günü ise yağışın kara dönüşeceği, sıcaklığın da bir dereceye düşeceği tahmin ediliyor.

Şen, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, güney akımlı rüzgarlar nedeniyle pazartesi İstanbul'da sıcaklığın 10 derecenin üzerinde olmasının beklendiğini söyledi.
Kentte salı gününden itibaren Trakya'dan gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkili olacağını dile getiren Şen, "Yağış Trakya'dan başlayacak. Aynı gün İstanbul'un kuzeybatısında da karla karışık yağmur var. Çarşamba günü ise kar yağışı var. Yılbaşında yüksek yerlerin beyazlama ihtimali yüksek. Yani salı karla karışık yağmur, çarşamba kar bekliyoruz" diye konuştu.

Şen, yılbaşından itibaren bir hafta boyunca yağmur beklendiğini anlatarak, "Ayın 7'sine kadar kar yağışı olmayacak gibi. Ancak, bu tarihte Sibirya'dan yeni bir soğuk hava dalgasının gelmesi tahmin ediliyor. Bunun yağışa etkisini ondan sonra değerlendirebiliriz" ifadelerini kullandı.
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi de muhtemel kar yağışına karşı önlemlerini aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!