Kar ne kadar sürecek? İstanbul hava durumu raporu

Şiddetli lodosun devam ettiği İstanbul'da akşam saatlerinde kar yağışı görülmesi bekleniyor. İstanbul hava durumu raporu, Kar yağacak mı?

 Kar ne kadar sürecek? İstanbul hava durumu raporu
Kar ne kadar sürecek? İstanbul hava durumu raporu
GİRİŞ 31.12.2014 11:38 GÜNCELLEME 31.12.2014 11:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul’da beklenen kar yağışı dün akşam başlamıştı. Gece boyu ara ara yağan ince kar, kentin yüksek yerlerini beyaza boyadı. Peki soğuk hava ve kar ne kadar devam edecek?

İstanbul'da karla karışık yağmur etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Mühendisi Bünyamin Sürmeli'nin verdiği bilgiye göre bugün saat 12.00'de İstanbul'da fırtına ve tipi en üst seviyesine ulaşacak..

İstanbul'un yüksek kesimlerindeki bazı ilçelerde kar yağışı, bazı ilçelerde ise sağnak yağmur etkisini sürdürüyor. Tipi, sağnak ve kar yağışı İstanbul'da yarın da devam edecek.

Fırtına hızını yavaşlattı... Kuzey Ege ve İstanbul'da rüzgar 30-35 km'lerde hızında...  Ancak öğle saatlerine doğru yağışın en kuvvetli haline çıkması bekliyor. İstanbul'da saat 12.00 civarında yağış en yüksek miktara ulaşacak. İlerleyen saatlerde ise azalacak.
Akşam saatlerinde de etkisini sürdürecek yağışların yarın sabahın ilk saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Soğuk hava da yarın kısmen etkisini yitirecek ancak karla karışık yağmur devam edecek.

İlerleyen günlerde sistem soğuğuyla birlikte doğuya gidecek. Ayın 5'i ya da 6'sından sonra bu çapta bir soğuk hava daha bekleniyor..

İBB TİPİ UYARISI YAPTI

İBB, İstanbul'daki kar kalınlığının 8 santimetre olduğunu ve barajlardaki doluluk oranının arttığını bildirdi. Açıklama şu şekilde:

"İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı sabaha karşı yerini sulu kara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kar yağışının bugün gün boyu aralıklarla kuvvetli yağacağı ve fırtına ile birlikte kar yağışının tipiye dönüşeceği tahmin ediliyor.
Rüzgârın poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde (40 ila100 km/saat) eseceği öngörülüyor"

ÇARŞAMBAYA KADAR ARA ARA YAĞACAK 

Yağış bu sabah da çok erken saatlerde hafif aralıklarla devam etti. Kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve karın günboyu sürmesi bekleniyor.

İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. Bugün görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ayrıca Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kocaeli Sakarya hattını da etkileyecek.

İstanbul kar yağışı için alarma geçti. Kar yağışı İstanbul'da başladı ve yarın da sürecek. Yetkililerden okulların tatil edilmesiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor.

BELEDİYE KAR ALARMI VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meteorolojiden gelen uyarılar üzerine kar alarmına geçti. Belediyeden yapılan açıklamada hava durumuyla ilgili şu bilgi aktarıldı;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre; İstanbul bu gece yarısından sonra kar yağışı ve fırtınanın etkisi altına girecek. İstanbul'da yarın öğleden sonra hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerden itibaren rüzgarın 70-90 km/saat eseceği, yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtildi"

İstanbul'da kara kış kendini hissettirmeye başladı. Kente mevsimin ilk kar yağışının bu akşam düşmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, İstanbul'da karla karışık yağmur beklenirken, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülecek. 

İstanbul hava durumu raporu

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

LODOS ETKİLİ OLUYOR, SEFERLER İPTAL

Kentte dün gece saatlerinden itibaren şiddetli lodos etkili oluyor. Lodos nedeniyle Üsküdar-Beşiktaş, Kadıköy-Kabataş ve Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

İGDAŞ'tan çok önemli uyarıİstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) vatandaşları lodosun neden olobileceği karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.

İDO ise iptal edilen seferleri şu şekilde duyurdu:

10:15 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
10:30 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot
10:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
10:45 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
10:45 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
10:50 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
11:30 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
12:00 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
12:00 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
13:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
18:30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü

İŞ ÇIKIŞ SAATLERİNE DİKKAT

Haftanın ilk günü fırtınaya teslim olan İstanbul'da akşam saatlerinde trafik çilesi yaşanabilir. Şiddetli fırtınanın devam etmesi ve vapur seferlerinin akşam saatlerinde de iptal olması durumunda metrobüs sefelerinde büyük yoğunluk yaşanması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR BEKLENİYOR

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçecek. (15)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (12)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. (16)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (16)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. (18)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu.(20)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı. (3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (9)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, gece saatlerinde Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Kar yağışı en çok bu 22 ili vuracak

Meteoroloji hava durumu verilerini güncelledi ve 22 il için çok kuvvetli kar yağışı uyarısı verdi. Türkiye yılın son günlerinden Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasıyla karakışın çilesini çekmeye başladı.

KAR ALARMI VERİLEN YERLER

Bugün görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ile Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun olacak. İşte yoğun kar yağışı için uyarılan iller;

-Erzurum
-Muş
-Bitlis
-Ankara
-Çanakkale
-Balıkesir
-Bursa
-Bilecik
-Yalova
-Kocaeli
-Sakarya
-Bolu
-Düzce
-Karabük
-Kastamonu
-Zonguldak
-Bartın
-Sinop'un iç kesimleri
-Eskişehir (çarşamba günü çok kuvvetli)
-Isparta (çarşamba günü çok kuvvetli
-Kütahya

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI

Yağış, sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak ve gün boyu etkisini sürdürecek. İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR 1
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    yağmaz ,yağmaz korkmayın.bizim hava tahminciler yağdıktan sonra haber verirler............
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı
Erdoğan öncülük etti! Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldı