Amasya'da yıkımı devam eden 6 katlı binanın çökmesi

Amasya Valisi Çomaktekin: - "Üzücü bir ölümlü iş kazası yaşandı. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor"

Amasya'da yıkımı devam eden 6 katlı binanın çökmesi
Amasya'da yıkımı devam eden 6 katlı binanın çökmesi
GİRİŞ 29.12.2014 12:58 GÜNCELLEME 29.12.2014 12:58

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, bir kişinin öldüğü 6 katlı binanın çökmesine ilişkin, adli sürecin devam ettiğini söyledi.

Çomaktekin, Amasya İl Özel İdaresi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Amasya'nın deprem bölgesi olması nedeniyle yıkılması muhtemel sağlam olmayan binalarla ilgili birtakım çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Olayın meydana geldiği Amasya İl Özel İdaresi'ne ait binanın riskli bir bina olduğu için bu kategoride değerlendirildiğini ifade eden Çomaktekin, gerekli prosedürler yerine getirildikten sonra yıkım çalışmalarının başladığını söyledi.

Çomaktekin, bina yıkımının uzmanlık gerektiren bir konu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İl Özel İdaresi, binanın yıkılması için ihaleye çıktı. Bu binayı İl Özel İdaresi veya belediye yıkmıyordu. Yıkım ihalesi tamamen mevzuata uygun şekilde 26 firmanın katılımıyla yapıldı. Bu konuda yeterliliği olan ve daha önce yıkım yapan firmalar katıldı. İhaleyi alan firmanın çalışmaları sırasında maalesef iş kazası sonucunda bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet yakınların sabır diliyorum. İl Özel İdaresi yıkım esnasında iş güvenliğiyle ilgili tedbirlerin alınması hususunda firmaya gerekli tebligatta bulundu ve bunlar sözleşmede yer aldı. Üzücü bir ölümlü iş kazası yaşandı. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor."

Çomaktekin, üzücü bir olay yaşadıklarını ancak ne kadar önemli bir karar aldıklarının ortaya çıktığını belirterek, binanın küçük darbeler sonucunda birden yıkıldığını gördüklerini dile getirdi.

Amasya'da, sağlam olmaması nedeniyle yıkımına başlanan 6 katlı bina, çalışmalar sırasında çökmüş, enkaz altında kalan kepçe operatörü hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar