Türk-İş Genel Başkanı Atalay:

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2015'te geçerli olacak asgari ücretle ilgili "Belirlenen yeni asgari ücret hayal kırıklığı yaratmış, işçilerin geleceğe olan umutlarını bir kez daha zedelemiştir" ifadesini kullandı.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay:
Türk-İş Genel Başkanı Atalay:
GİRİŞ 30.12.2014 16:08 GÜNCELLEME 30.12.2014 16:08

Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, işveren-devlet kesimi temsilcilerinin oy çokluğu görüşüyle asgari ücretin belirlendiğini vurgulayarak, komisyonda işçi kesimi adına görev yapan Türk-İş temsilcilerinin açıklanan rakama katılmadığını ve muhalif kaldığını kaydetti.

Türk-İş temsilcilerinin, asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir seviyede, işçinin ailesiyle birlikte geçinebileceği miktarda belirlenebilmesi için çaba gösterdiğini belirten Atalay, şunları kaydetti:

"2015 yılında geçerli olacak yeni asgari ücret son derece yetersiz ve işçilerin beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. TÜİK, komisyonun verdiği görev doğrultusunda tek bir işçinin eline geçmesi gereken asgari ücreti aylık net bin 425 lira olarak hesaplamıştır. Bu tutar konfederasyonumuzun hesaplamalarıyla uyumludur. Ancak asgari ücret, işveren-devlet temsilcileri tarafından pazarlık konusu yapılmıştır. Devletin resmi rakamlarına itibar edilmemiştir. Devletin objektif ve bilimsel veriler kullanarak hesaplanan tutar bile kabul edilmemiştir.

Komisyonda görev yapan Konfederasyonumuz temsilcileri, muhalefet şerhlerini kamuoyuyla paylaşmıştır. Asgari ücret, ülkede uygulanmakta olan ekonomik ve sosyal politikaların önemli bir göstergesidir. Belirlenen yeni asgari ücret hayal kırıklığı yaratmıştır, işçilerin geleceğe olan umutlarını bir kez daha zedelemiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor