AGD'den 81 ilde Mekke'nin fethi kutlaması

AGD’nin 81 vilayette ve 600’e yakın noktada kutlayacağı Mekke’nin fethi Şölenlerinin hazırlıkları tamamlandı.

AGD'den 81 ilde Mekke'nin fethi kutlaması
AGD'den 81 ilde Mekke'nin fethi kutlaması
GİRİŞ 30.12.2014 16:51 GÜNCELLEME 30.12.2014 16:51

Her yıl geleneksel olarak 31 Aralık’ta gerçekleştirilen Mekke’nin fethi programlarında bu yılda büyük bir heyecanla hazırlanan Anadolu Gençlik Derneği Türkiye’nin 81 ilinde ve 600 ilçesinde kutlamalar yapacak.

AGD’nin  81 vilayette ve 600 e yakın ilçe merkezinde düzenlediği Mekke’nin Fethi Programlarının yılbaşı kutlamalarının bir alternatifi olmadığını bilakis tarihin bu milletin omuzlarına yüklediği bir görev olduğunu belirten Turhan, “Mekke’nin Kudüs ile, Kudüs’ün Diyarbakır ile, Diyarbakır’ın İstanbul ile bağının yeniden ve daha kuvvetli bir şekilde tesisi bu coğrafyanın huzura kavuşmasının tek yoludur.” dedi. Turhan, “Biz, 1 Ocak 630’u o günkü anlayışı ve ruhu genç nesillerin kalplerine nakşetmeliyiz. Fetih insanı imha etmek değil, insan ile hakikat arsındaki engelleri ortadan kaldırmaktır. Biz alternatif bir program yapmak için değil, bilakis alternatifi olmayan bir anlayışı yeniden ete kemiğe büründürmek için salonlardayız. Ülkemiz gençliğinin bu programlara her geçen yıl ilgisinin artması ve bizzat bu programlarda görev alması gayretimizi taçlandırmaktadır. Bu durum da her geçen yıl daha kaliteli etkinlikler üretmemize vesile olmaktadır.” dedi.

FETİH BİR İŞGAL DEĞİLDİR

Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Yemen’de ve İslam coğrafyasının birçok bölgesinde yaşanan kaos ortamını ve sıcak çatışmaları değerlendiren Turhan, “Müslümanların Cihat şuuru Fetih ruhundan ayrı düşünülemez. Fetih öncelikle, kalpleri Allah’a açmaktır. Bu en güzel sözlerin en güzel şekilde kalplere taşınmasıyla olur. İslam Coğrafyasında yaşanan işgallere karşı direniş maalesef yerini ırk ve mezhep farklılığında doğan çatışmalara bırakmıştır. Cihadın ceht etmek, mücahede etmek olduğunu unutan fetihle toprak işgalini birbirine karıştıran kafaların İslam Coğrafyasına huzur getirmeleri mümkün değildir. Ve yine bu kafaların emperyalist güçlerin taşeronu olmaları kaçınılmazdır. Biz yaptığımız bu programlarla Şura Suresi 24. Ayet-i Kerimede buyrulduğu üzere hakkın kelimelerle pekiştirileceği gerçeğini anlatıyoruz. Dünya kelimelerle idare yönetiliyor. Müslümanlar da kendi kelimelerine sahip çıkarak kalplere nüfuz edebilirler.” şeklinde konuştu.

GENÇLER ÖN PLANDA OLACAK

Bu yıl gerçekleşecek programlarda gençlerin daha da etkin olacağını belirten Turhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Fethin önemini anlatan konuşmaların yanı sıra tamamen AGD’li gençlerin hazırladığı skeçler, tiyatrolar, ezgi ve marş dinletileri, şiir okumaları programlarımıza damgasını vuracaktır. Sinevizyonlar ve kum sanatı gösterileri misafirlerimize görsel bir şölen yaşatacaktır. Elbette okunan Kur’anlar kalplerde yer bulması içindir. Tüm halkımızı yediden yetmişe programlarımıza davet ediyoruz.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt