Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı

Bugün de yoğun kar yağışı bekleyen Meteoroloji yetkilileri vatandaşları olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı
GİRİŞ 31.12.2014 06:53 GÜNCELLEME 31.12.2014 06:53

Meteoroloji, yurdun birçok yerinde bugün yoğun kar yağışının beklendiğini ve dün gece saatlerinde başlayan Marmara'nın batısından esen tam fırtınaya karşı dikkatli olunmasını bildirdi.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında (Çanakkale başta olmak üzere İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde) rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esen tam fırtınaya (yer yer 100 km üzeri) karşı tedbirli olunması konusunda uyardı. 
 
İDO'dan yapılan açıklamada ise bugün yapılması planlanan 07.00 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot seferinin iptal edildiği duyuruldu.
 
Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 
 
İSTANBUL'DA YAĞIŞ GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ
 
İstanbul'da lodos ve kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı. Kar yağışı, şiddetli rüzgarın etkisiyle zaman zaman tipiye dönüştü. Başakşehir'de kar yağışını gören vatandaşlar sokağa çıkıp kar topu oynadı. 
 
Gün boyu etkisini gösteren kar yağışı akşam saatlerinde yerini zaman zaman tipiye çevirdi. İstanbul'un birçok semtinde tipi şeklinde yağan kar, Başakşehir'de de etkisini gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme araçları yollarda tuzlama çalışması yaptı.
 
SARIYER BEYAZA BÜRÜNDÜ 
 

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle, İstanbul'un birçok ilçesinde olduğu gibi Sarıyer'de de hayat olumsuz etkilendi. Yoğun kar yağışı nedeniyle araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti. Yeşillik alanlar ve kaldırımlar da beyaza büründü. Yayalar, beyaz örtünün kapladığı kaldırımlarda yürümekte zorluk çekti. Ortaya ise kartpostallık görüntüler çıktı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de vatandaşların mağdur olmaması ve yollarda olumsuz bir durumun yaşanmaması için özellikle ana yollar ve caddelerdeki çalışmalarını sürdürüyor.
 
ANADOLU YAKASI
 
Kar yağışı Anadolu Yakası'nda ise Çamlıca, Küçük Çamlıca, Ümraniye, Dudullu, Maltepe Başıbüyük, Çekmeköy ve Sancaktepe civarında etkili oldu.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun güneybatı kesimlerinde kuvvetli rüzgar uyarısı yapılırken, vatandaşlar soba zehirlenmelerine karşı uyarıldı.
 

Açıklamada, "Bu gece ve yarın (Çarşamba) Isparta, Burdur, Muğla, Antalya, Denizli, Konya ve Karaman çevrelerinde kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına şeklinde güneyli rüzgarlar (50-70 km/saat) beklendiğinden başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.
 
GÜNEYBATI İLLERİNDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun güneybatı kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.

 
Açıklamada, "Bu gece ve yarın (Çarşamba) Aydın ile Denizle ve Isparta'nın güney ilçelerinde kuvvetli (20-50mm), Antalya'nın doğusu ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!