BMGK'da Filistin tasarısının kabul edilmemesi

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman: "Tasarının kabul edilmemesi, Filistinlilere, İsrail'e yönelik provokasyon ve tek taraflı adımlarla hiç bir sonuca varılamayacağını öğretmeli"

BMGK'da Filistin tasarısının kabul edilmemesi
BMGK'da Filistin tasarısının kabul edilmemesi
GİRİŞ 31.12.2014 10:46 GÜNCELLEME 31.12.2014 10:46

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman,BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunulan tasarının kabul edilmemesini, "Filistinlilere, İsrail'e yönelik provokasyon ve tek taraflı adımlarla hiç bir sonuca varılamayacağını öğretmeli" ifadeleriyle değerlendirdi.

Liberman tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Filistinlilerin başta ABD olmak üzere, uluslararası camianın en önemli aktörlerine yönelik kibirli tavrı, bazı Avrupa devletlerinden aldığı destekten kaynaklanmaktadır. Gerçekten çözümü destekleyen her devletin, Filistinlilere kararların sadece müzakere masasında alınabileceğini açık biçimde hatırlatması gerekir" denildi.

Liberman, İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerine de çabalarından dolayı teşekkür etti.

BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada 8 ülke lehte oy kullanırken, ABD ve Avustralya tasarıya ret oyu vermiş, İngiltere, Litvanya, Nijerya, Güney Kore ve Ruanda çekimser kalmıştı. Fransa, Ürdün, Şili, Arjantin, Çad, Lüksemburg, Çin ve Rusya ise evet oyu kullanmıştı. Tasarının kabulü için gerekli 9 oy sağlanamamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?