Çankaya Köşkü'ne düşen helikopter için karar çıktı

Çankaya Köşkü'ne düşen model helikopterle ilgili "terör" soruşturmasına takipsizlik kararı verildi.

Çankaya Köşkü'ne düşen helikopter için karar çıktı
Çankaya Köşkü'ne düşen helikopter için karar çıktı
GİRİŞ 31.12.2014 11:40 GÜNCELLEME 31.12.2014 11:40

Çankaya Köşkü'nün nizamiyesine 13 Aralık 2014'te, üzerinde kamera bulunan uzaktan kumandalı model helikopter düştüğü, olay üzerine başlatılan soruşturmada, helikopterdeki kamerayla, köşk yakınlarında bulunan bir otelin görüntülerinin reklam amacıyla çekildiğinin belirlendiği ve 4 kişi hakkında takipsizlik kararı verildiği bildirildi.

13 ARALIK 2014'TE DÜŞTÜ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunun takipsizlik kararında, Çankaya Köşkü'nün 3 No'lu Nizamiye iç kısmına 13 Aralık 2014 saat 10.30 sıralarında, üzerinde kamera bulunan model helikopter düştüğü belirtildi.

Uzaktan kumandalı helikopterdeki kamerada, civardaki bir otelin 14 fotoğrafı ile 3 dakika 40 saniyesi otele, kalan kısmı düşme anına ait toplam 4 dakika 16 saniye video bulunduğu aktarılan kararda, şüphelilerden birinin tasarım şirketi sahibi O.Ö. olduğu ifade edildi.

Otel sahibinin, otel duvarındaki led ekranda reklam yapabilmek için O.Ö. ile anlaştığı, onun da fotoğraf ve kamera çekimi için model helikopter sahibi diğer şüphelilerle otelin bulunduğu yere gittiği anlatılan kararda, helikopter havada çekim yaparken, kontrolünün kaybedildiği bildirildi.

Kararda, şu değerlendirmeye yer verildi:

"Şüphelilerin herhangi bir terör örgütü ile ilgi ve irtibatlarının bulunmadığı soruşturma evrakının incelenmesinden anlaşılmaktadır. Şüphelilerin çekim yapmak üzere havalandırdıkları helikopterin hakimiyetini kaybederek, helikopterin Çankaya'daki Cumhurbaşkanlığı 3 No'lu Nizamiye iç kısmına düştüğü, şüphelilerin Cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir fiili saldırı maksadıyla bunu yapmadıkları, işlenmiş bir suç bulunmadığı anlaşıldığından, kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?