Endonezya'da düşen yolcu uçağı

Arama çalışmalarının dördüncü gününde bir cesede daha ulaşıldı

Endonezya'da düşen yolcu uçağı
Endonezya'da düşen yolcu uçağı
GİRİŞ 31.12.2014 12:47 GÜNCELLEME 31.12.2014 12:47

Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken pazar günü düşen AirAsia uçağı için sürdürülen arama çalışmalarında bir ceset daha denizden çıkarıldı.

Borneo Adası yakınlarında arama çalışmalarını sürdüren yetkililer, denizden bugüne kadar toplam 7 cesedin çıkarıldığını açıkladı.

Denizden çıkarılan iki cenaze DNA testi ve otopsi için Surabaya'ya getirildi. Surabaya sağlık ekiplerinin uçakta bulunanların yakınlarından test için DNA örneği aldığı bildirildi.

Surabaya Juanda Havaalanı'nda 140 ceset torbası ve 30 ambulansın hazır bekletildiği kaydedildi.

Diğer yandan kazada yakınlarını kaybedenlere, özel ve kamu kuruluşlarından oluşturulan 50 kişilik bir ekibin psikolojik destek sağladığı ifade ediliyor.

Hava şartları düzelirse arama çalışmaları gece de sürecek -

Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı, hava şartlarının olumsuz olması ve bölgede dalga yüksekliğinin 2-3 metreye kadar çıkması nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarının aksadığını duyurdu. Arama çalışmaları için bölgede 17 helikopter ve 40 dalgıcın hazır bulunduğu kaydedildi.

Yetkililer, hava şartlarının uygun olması halinde geceleyin de çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Arama ve Kurtarma Ajansı dün yaptığı açıklamada, "enkazın yüzde 85 cesetlerin bulunduğu noktada olduğunu" tahmin ettiklerini ifade etmişti.

AirAsia'ya ait Airbus A320-200 tipi uçak, Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken pazar günü düşmüştü. Uçağın pilotu, kule ile son konuşmasında kötü hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirmek için izin istemişti. Uçakta 7 mürettebatın yanı sıra 137 yetişkin, 17 çocuk ve bir de bebek bulunuyor. Büyük kısmı Endonezyalı olan yolcular arasında bir İngiltere, bir Malezya, bir Singapur ve üç de Güney Kore vatandaşı yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi