Yeni avukatlık ücret tarifesi yayımlandı

Hukuki yardımlarda ve davalarda avukatlara ödenecek yeni ücretler belirlendi.

Yeni avukatlık ücret tarifesi yayımlandı
Yeni avukatlık ücret tarifesi yayımlandı
GİRİŞ 31.12.2014 16:51 GÜNCELLEME 31.12.2014 16:51

Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan yeni avukatlık ücret tarifesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, büroda sözlü danışmanlıkta ilk saat için 210, takip eden her saat için 100 lira, gidilen yerde sözlü danışmanlıkta 400, takip eden her saat için 210 lira, dilekçe, ihbarname, ihtarname ve protesto düzenlenmesi 300, miras sözleşmesi ve vasiyetname hazırlama ile ticari işlerle ilgili sözleşme düzenleme de bin 200 lira avukatlık ücreti alınacak.

İş takibi konusunda uluslararası yargı yerlerinde duruşmalı hukuki danışmanlık için 7 bin 500 lira, duruşmasız ise 4 bin 300 lira ödenecek.

Kanun gereği bulundurulması zorunlu sözleşmeli avukatlara ödenecek ücretler de yeniden belirlendi.

Buna göre, yapı kooperatifleri için ücret 750 lira, anonim şirketler için ise sözleşmeli avukatlarına ödenecek ücret bin 250 lira olacak.

Yargı yerleri ile icra ve iflas dairelerinde yapılan ve konusu para olmayan veya para ile değerlendirilemeyen hukuki yardımlar için ödenecek ücretler de artırıldı.

Buna göre, icra dairelerinde yapılan takipler için ücret 250, ceza soruşturma evresinde takip edilen işler için 450, fikri ve sınai haklar mahkemelerinde takip edilen davalar için 2 bin 200, ağır ceza mahkemeleri ile Yargıtayda ilk derecede görülen davalar için 3 bin, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay ve Sayıştayda temyiz yolu ile görülen işlerin duruşması için bin 100, Yüce Divan sıfatıyla bakılan davalarda da 5 bin lira avukatlık ücreti alınacak. Bireysel başvurularda duruşmalı işlerde 3 bin, duruşmasız işlerde bin 500 lira ödenecek.

Yargı yerleri ile icra ve iflas dairelerinde yapılan ve konusu para olan veya para ile değerlendirilebilen hukuki yardımlara ödenecek ücretlerde de belirli oranlarda artış yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor