İsrail Başbakanı Netanyahu:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesinden korkması gerekenin Hamas ile birlik hükümeti kuran Filistin otoritesi olduğunu savundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu:
İsrail Başbakanı Netanyahu:
GİRİŞ 31.12.2014 21:40 GÜNCELLEME 31.12.2014 21:40

Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Uluslararası Ceza Mahkemesinin de arasında bulunduğu 20 uluslararası anlaşmaya katılma talebini imzalamasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin haklarını koruyacaklarını belirtti.

Netanyahu, "Filistin'in, Birleşmiş Milletlere yaptığı başvuruyu kabul etmediğimiz gibi, üzerimizde yeni bir dikta oluşturmayı amaçlayan bu girişimi de kabul etmeyeceğiz. Uluslararası Ceza Mahkemesinden korkması gereken, terör örgüt olduğu açık olan ve IŞİD gibi savaş suçu işleyen Hamas ile birlik hükümeti kuran Filistin otoritesidir" ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyinde İsrail işgalinin sona ermesini öngören karar tasarısı için yapılan oylamada, ABD ve Avustralya tasarıya ret oyu vermiş, İngiltere, Litvanya, Nijerya, Güney Kore ve Ruanda çekimser kalmıştı. Fransa, Ürdün, Şili, Arjantin, Çad, Lüksemburg, Çin ve Rusya'nın "evet" oyu kullandığı tasarının kabulü için gerekli 9 oy sağlanamamıştı.

Abbas da bu akşam saatlerinde Uluslararası Ceza Mahkemesinin kurucu temel anlaşması Roma Sözleşmesi'nin de arasında bulunduğu 20 uluslararası anlaşmaya katılma talebini imzalamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!