Doğu'da kar yağışı bekleniyor

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Hakkari'de ölçüldü

Doğu'da kar yağışı bekleniyor
Doğu'da kar yağışı bekleniyor
GİRİŞ 01.01.2015 10:38 GÜNCELLEME 01.01.2015 10:38

Aralıklarla kar yağışının beklendiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Hakkari'de kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Anadolu üzerindeki alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemlerinin etkisinde bulunan bölgede, havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Hakkari'de 4, Van, Bitlis ve Erzurum'da 3, Muş, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan ve Erzincan'da 2 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Erzincan'da 10, Iğdır'da 9, Van'da 6, Hakkari, Ardahan ve Ağrı'da 5, Erzurum ve Kars'ta 4, Muş ve Bitlis'te 3 derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları ise Ardahan ve Kars'ta 1, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 30 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 26, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 25 ve Kop Dağı'nda 18 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, çatılardan buz sarkıtı düşmesi, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis, pus, buzlanma ve don olayına karşı uyardı.

Bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek olan bölgede, öğle saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olacak kar yağışı yarın da sürecek. Kar yağışıyla hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece düşeceği tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!