Google Yeni Yıl 2015 Doodle'ı, (Yeni Yıl 2015)

Google yeni yıla girilmesinin ardından farklı bir doodle daha yayınladı! Yeni Yıl 2015 Google Doodle'ı oldu

Google Yeni Yıl 2015 Doodle'ı, (Yeni Yıl 2015)
Google Yeni Yıl 2015 Doodle'ı, (Yeni Yıl 2015)
GİRİŞ 01.01.2015 12:51 GÜNCELLEME 01.01.2015 12:52

Yeni Yıl 2015 Google Doodle'ı oldu. Yeni Yıl 2015'e dün itibari ile girmiş bulunmaktayız. Peki Yeni Yıl 2015 kutlamalarında Türkiye ve dünya'da neler yaşandı. 

Yeni Yıl 2015 

Yılbaşı akşamı korkunç cinayet

Çekmeköy’de kendisini aldattığından şüphelendiği eşini ve sevgilisi olduğu iddia edilen şahsı öldüren zanlı, olayın ardından teslim oldu.

Olay dün saat 17.40 sıralarında Çekmeköy’de bulunan bir kafede meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (33), kendisini aldattığından şüphelendiği eşi M.K.’nin (25) bir erkekle kafede buluştuğunu öğrenince olay yerine geldi.

Silahını çeken M.K., eşini ve yanında bulunan A.G.’yi (33) vurdu. M.K. ve A.G. hayatını kaybederken, Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne giden M.K., silahıyla birlikte teslim oldu.

M.K’nin ifadesinde eşi M.K. ile A.G. arasında bir ilişki olduğundan şüphelendiği, olay günü Çekmeköy’de bulunan bir kafede buluştuklarını öğrenince söz konusu adrese gelip, olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Mehmetçiğe nöbet kulübesinde yılbaşı sürprizi

Genelkurmay Başkanlığı Kızıltepe'de vatani görevini yapan iki askeri, nöbet tuttukları sırada aileleriyle sürpriz şekilde buluşturdu.

Genelkurmay Başkanlığının organize ettiği etkinlik kapsamında, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 4. Hudut Alay Komutanlığında vatani görevini yapan iki asker, nöbet tuttukları gözetleme kulesinde aileleriyle sürpriz şekilde buluşturuldu.

Suriye sınırındaki Ata Karakolu gözetleme kulesinde görevli Piyade Çavuş Tuncay Sardoğan ve Piyade Onbaşı Onur Mavigül nöbet tuttukları sırada, Denizli ve Diyarbakır'dan getirilen aileleriyle bir araya geldi.

Nöbet kulübesinde ailesini karşısında gören askerlerin anne ve babalarıyla kucaklaşması duygulu anlar yaşattı. Çocuklarına sarılarak hasret gideren aileler de kendilerine en büyük yeni yıl hediyesinin bu şekilde verildiğini dile getirdi



"EVİMDE AİLEMLE OLMAK İSTERDİM"

Tezkeresine 2 ay kalan ve 3 aydır Suriye sınırında gözetleme kulesinde nöbet tutan Piyade Çavuş Sardoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkesin yeni yılını kutladı.

Yeni yılın Türk milleti başta olmak üzere herkese huzur ve mutluluk getirmesini dileyen Sardoğan, "Evimde ailemle birlikte olmak isterdim" dedi.

Sardoğan bu sözlerinin ardından bir anda ailesini karşısında görmenin heyecanını yaşadı.

Anne Figen Sardoğan, oğlu ile göz göze geldiği sırada gözyaşlarını tutamadı.

"OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM"

Oğluyla doyasıya kucaklaşarak hasret gideren Sardoğan, bu anı hayal bile edemeyeceğini belirtti.

Sardoğan, şöyle konuştu:

"Oğlumun burada huzurlu ve güvende olduğunu bilmek bize yetiyordu. Sınırda güvenlik için nöbet tutan oğlumla gurur duyuyorum. Bütün Türk askerleri böyle olsun istiyorum. Onu çok güzel bir şekilde uğurladım. Çok güzel bir şekilde karşılamayı ümit ediyorum."

Baba Mesut Sarıdoğan da, oğlunu gördüğü için çok sevindiğini dile getirdi.

Gözlerinin dolduğu görülen Sardoğan ise, tezkere öncesi ailesini görmenin mutluluğunu yaşadığını anlatarak, "Komutanlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"OĞLUMA ÇÖK GÜZEL BAKMIŞLAR"

Piyade Onbaşı Onur Mavigül de merkez kule gözetleyici yardımcısı olarak görev yaptığını, hudutların bir milletin namus ve şerefinin korunduğu yerler olduğunu kaydetti.

"Bu nedenle milletimizin gözü arkada kalmasın. Biz gözümüzü kırpmıyoruz" diyen Mavigül, tüm ülkede yeni yılın sağlık, mutluluk, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini diledi.

Mavigül, "Mümkün olsaydı ailemle birlikte olmak isterdim" şeklinde konuştu.

Bu sırada annesini karşısında gören Mavigül, şaşkınlığını gizleyemedi.

Annesine sarılarak özlem gideren Mavigül, bu buluşmayı gerçekleştiren komutanlarına teşekkür etti.

Anne Perihan Mavigül de tarifi imkansız duygular yaşadığını aktardı.

Yılbaşında oğlu ile bir araya gelmesine katkı sunan komutanlara teşekkür eden Mavigül, "Oğluma çok güzel bakmışlar" dedi.

Yılbaşı kutlamaları kana bulandı!

Yılbaşı kutlamaları iki ülkede kana bulandı. Çin ve Tayland'da meydana gelen olaylarda 93 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Tayland bir kaç saat önce 2015'e coşkuyla girdi ve eğlence mekanları hınca hınç doluydu. Gökyüzünü de havaifişekler saatler öncesinden itibaren süslemeye başladı. Ancak bu yıl ki eğlenceler trafik kazalarındaki ölümler ve yaralanmalarla gölgelendi.

Tayland'da yılbaşı eğlenceleri için içkinin dozunu kaçıran halk yüzlerce kaza yaptı. Yılbaşı bilançosu 58 ölü ve 517 yaralı.En çok kaza meydana gelen şehirler 23 kaza rekoruyla Chiang Mai ve Surat Thani oldu.

Polis trafik kurallarını ihlal eden toplam 71,168 kişi hakkında hukuki işlem başlattı. Kazaların yüzde 36,61'inin alkol, yüzde 23,82'sinin de aşırı hız sebebiyle meydana geldiği öğrenildi.

Tüm kazalara rağmen eğlence hayatı hala devam ediyor.

ŞANGHAY’DA YENİ YIL KUTLAMALARINDA İZDİHAM: 35 ÖLÜ, 42 YARALI

Şanghay’da yeni yıl kutlamaları sırasında yaşanan izdihamda 35 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı.  
 
Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer yeni yılın ilk dakikalarıyla birlikte gerçekleşen kutlamalar sırasında izdiham yaşandığını ifade etti. Yetkililer olayda 35 kişinin öldüğünü, 42 kişinin de yaralandığını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar