Antalya'da dut ağacı meyve verdi

Antalya'da Demre İlçesi'nde yalancı bahara aldanan çiçekler açarken, bir dut ağacı da meyve verdi.

Antalya'da dut ağacı meyve verdi
Antalya'da dut ağacı meyve verdi
GİRİŞ 02.01.2015 06:14 GÜNCELLEME 02.01.2015 11:47

Türkiye'nin birçok bölgesinde kara kış etkisini gösterirken, Demre'de baharı andıran görüntüler yaşanıyor. İlçenin denize yakın bölgelerinde gündüz 18- 20 derece arasında hissedilen hava sıcaklığı dolayısıyla pek çok bitki çiçek açtı.

Deniz seviyesinden 350 metre yüksekte kurulu Gürses Mahallesi'nde boş arazide açan yabani laleler görenleri şaşırtırken, Mayıs ayında açması gereken bazı portakal ağaçları da çiçeklendi.

Demre'de birçok bitki kışa meydan okurcasına canlanırken, bu durumu fırsat bilen arılar da çiçeklere üşüştü. Yalancı bahardan dut ağaçları da nasibini aldı. Bir dut ağacı sıcak havayı görünce meyve verdi. Kırmızı dutları görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. 

Bölgede oturan Özdemir Soral, Demre'de yaşanan bahar görüntülerini, "Bahar yılda bir gelir, birkaç ay derler yalan. Demre'de her saat bir bahardır.Bugün her yerde kar var, soğuk var. Demre'de ise kırlar rengarenk çiçek açtı. Hava sıcaklığı 18 derece" sözleriyle anlattı.

BURASI DA KIRKLARELİ

Pınar İlçesi’nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün gece yollarda mahsur kalan 224 kişi, 5’inci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı’na bağlı tanklarla kurtarılarak Vize’ye getirildi.

Kırklareli’de dün başlayan kar yağışı Demirköy, Pınarhisar, Kofçaz ve Vize İlçeleri’nde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde etkisini artıran kar nedeniyle ilçe yollarındaki araçlar trafikte güçlükle ilerlerken, birçoğu ise yollarda kaldı. Bazı araçlar tamamen karlara gömülürken, yardımlarına ise Mehmetçik yetişti. 

Mahsur kalanların ihbarı üzerine Pınarhisar 5'inci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı'na ait tanklar, dün gece bebek ve çocukların da aralarında bulunduğu 224 kişiyi kurtararak Vize İlçesi’ne taşıdı. Vize Belediyesi Düğün Salonu’na getirilen vatandaşlara sıcak çorba ve yemek dağıtımı yapıldı. Yoğun kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 12 saat trafiğe kapalı kalan ilçe yolları Karayolları 15'inci Şube Şefliği görevlileri tarafından yapılan çalışmaların ardından trafiğe açıldı. Ancak yoğun tipi ve kar nedeniyle zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmiyor. Geceyi düğün salonunda geçirenler sabah yolun trafiğe açılmasının ardından araçlarına ulaştırılarak yollarına devam etti. Bazıları ise yeniden yolda kalmamak için geri döndüğü öğrenildi. Kırklareli genelinde yoğun kar nedeniyle 73 köye ulaşımın halen sağlanamadığı bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt