Cenaze sonrası Mardin karıştı!

Mardin'de YPG'linin cenazesi sonrası yüzü maskeli bir grup, molotof kokteyli, taş ve havai fişeklerle polise saldırdı.

Cenaze sonrası Mardin karıştı!
Cenaze sonrası Mardin karıştı!
GİRİŞ 01.01.2015 18:47 GÜNCELLEME 01.01.2015 18:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile girdikleri çatışmada yaşamını yitiren PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG'li 'Nuhat Nisebin' kod adlı Nurettin Arı'nın cenazesi, memleketi Nusaybin'nde binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. Öğleden sonra cenazenin getirildiği ilçede esnaf, Kepenk kapattı. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DBP Mardin İl Başkanı Perihan Ağaoğlu, Mardin merkez ve ilçe teşkilatlarının aralarında bulunduğu kalabalık tarafından karşılanan Arı'nın tabutu, omuzlarda taşınarak baba evine götürüldü.
 
Evin girişinde kına tepsileriyle karşılanan Arı'nın cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından evindeyken kaldığı odasına götürüldü. Burada Kürtçe yakılan ağıtlardan sonra yine omuzlarda taşınan Arı'nın cenazesi, Hacılar Mezarlığı'nda kılınan cenazenin ardından toprağa verildi.
 
Cenazenin defnedildiği sırada Suriye sınırında devriye gezen tanklar, törene katılanlar arasında hareketliliğe yolaçtı. Mezarlık dönüşü, yüzleri maskelerle kapalı YDG-H üyesi bir grup, polisin 'Öcalan'a özgürlük' çadırının kaldırılmasına tepki göstermek amacıyla Işık Önder Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Göstericiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde önlem alan polise, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcılar, ses bombaları ve havai fişeklerle saldırdı. Polisin de tazyikli su ve gaz bombalarıyla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Olaylar sırasında silah sesleri duyuldu. Polisin müdahalesi sonrası ara sokaklara kaçan göstericilerden 5'i gözaltına alındı.
 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 11
  • bence 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda azcık erkeklik olsa polise askere arkadan saldıracagına giderler işidle erkekce savasırlar ama nerdeeeee
    Cevapla
  • Polis 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet polise geniş yetkiler verecekti.Ne oldu??
    Cevapla
  • sidar 9 yıl önce Şikayet Et
    bir kürt olarak asla ve asla ne çözüm sürecine nede bunlara inanıyorum maksatları sadece ve sadece hainlik ve etrafı kırmak dökmek bu gün bir tv kanalında kobaniden bahsediliyordu ve röportaj yapılıyordu biri şunu dedi kobani kürtlerin ve kürdistanın kıblesi olmuştur bir kürt olarak diyorumki benim tek bir kıblem var oda mekke'i mükremede bulunan kabedir siz kendinize yeni kıbleler edinmeye devam edin elbeteki bu isyanınız ve dinden uzaklaşmanız sizi helak edecektir
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kafayı bozacağım teröristin adı nezaman gösterici oldu.gösteri sirkte olur.bu ihanet şebekesinin çarkına su taşıyoruz teröriste gösterici diyerek.lütfen kendimize gelelim.teröriste TE RÖ RİST diyelim
    Cevapla
  • doğan 9 yıl önce Şikayet Et
    fitne cıkaranı temizleyecen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam