Gediz Nehri taştı, binlerce hayvan telef oldu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Gediz Nehri'nin taşması sonucu 70'e yakın besi hayvan çiftliği sular altında kaldı, 22 bin tavuk telef oldu.

Gediz Nehri taştı, binlerce hayvan telef oldu
Gediz Nehri taştı, binlerce hayvan telef oldu
GİRİŞ 01.01.2015 20:09 GÜNCELLEME 01.01.2015 20:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dört gündür aralıksız devam eden yağışlar nedeniyle, Gediz Nehri'nin taşması sonucu Turgutlu Ovası Geren, Arpalık, Sarıbey, Urganlı, Hamzabeyli'de ekili alanlarda zarar meydana geldi. Nehrin,Arpalık ve Geren mevkisinde nehir yatağına yakın bölümlerde bulunan 14 adet küçük ve büyükbaş hayvan çiftliği, sahipleri tarafından tahliye edilirken, 50'ye yakın hayvan besi çiftliğindeki hayvanlar ise mahsur kaldı.

"22 bin tavuk telef oldu"

Tavuk çiftliği gece yükselen taşkın sularının ortasında kalan çiftçi Recep Türker, çiftliğinde bulunan 22 bin tavuğun kümeslerinde boğularak telef olduğunu söyledi.

Gece geç saatlerde Gediz nehrinde taşkınlığın yükselmesi sonucu kümesteki tavukların mahsur kaldığını belirten Türker, "Gediz Nehri yatağındaki oynamalar bölgemizde su taşkınlıklarına neden oldu. Daha önce de kümesimize su baskını gerçekleşmesine rağmen hiçbir önlem alınmadı. Son yağan yağmurlar birlikte su basan kümesimizde 22 bin tavuğumuz telef oldu. Yaklaşık 60 bin liraya yakın maddi hasarımız oldu. Bizler de perişan olduk" dedi.

"50 bin dönüm tarım arazisi ve 70 besi çiftliği sular altında"

Turgutlu Ovasında çok sayıda tarım arazisinin sular altında kaldığını, özellikle üzüm bağlarında maddi hasarın büyük olduğunu söyleyen Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol ise "Yağmurların aralıksız olarak devam etmesi halinde başka tarım arazilerimizin de sular altında kalması kaçınılmaz olacaktır. Daha büyük afetler yaşayacağız" dedi.

Taşkın nedeniyle ova köylerine ulaşımı sağlayan 5 köprüden 3'nün sular altında kaldığını ve ulaşımda güçlüklerin yaşandığını ifade eden Şenol, şu bilgileri verdi:

"Sinirli, Yeni Musalar, İzzettin, Çampınar, Musucalı ve Akköy köylerimizin ulaşımı, ayakta kalan İzzettin ve Sardes Nikel Madencilik tarafından yaptırılan köprüden sağlanmaktadır. Şuan 70'e yakın hayvan besi çiftliği sular altındadır. Yüzlerce hayvan mahsur kalmıştır."

Şenol, Gediz Nehri'nde taşkının devam ettiğini ve şu anda yaklaşık 50 bin dönüm arazinin sular altında olduğunu ifade ederek, Irlamaz ve Karaçalı çaylarında da su taşkınlarının yaşanabileceği konusunda çiftçileri uyardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • nihat 9 yıl önce Şikayet Et
    plan yapılırken ekoloji hesaba katılmalı
    Cevapla
  • ferhat s 9 yıl önce Şikayet Et
    siz nasil olsa bir yerden paranizi alacksinz zarariniz olmaz . hayanlar bogulsun umrunuzda deyil. kayip hayvana para alamazsin, sorun burada.acamadinizmi kümeslerin kapisini? hayvanlar basinin caresine bakardi. o hayvanlara yazik. onlarda sizden sikayetci oacak.
    Cevapla
  • muhsin 9 yıl önce Şikayet Et
    korkum şu ki bu leşleri yedirmeseler bari insanlara
    Cevapla
  • Yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın parayı o kadar hayvanın vebali nasıl verilecek.Hiç düşündünüz mü?
    Cevapla
  • azer 9 yıl önce Şikayet Et
    benim aklima 2 sey takildi 1. si 22000 tavuk telef olmus 60.000 tl zararim oldu denmis yani tavuk basi 2.75 gibi bi rakam cikiyor 2. ise su 1 karis bile degil 22000 kus nasil boguldu 1 karis su da
    Cevapla
  • Allah sabır versin 9 yıl önce Şikayet Et
    Andolsun, biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele. Bakara-155
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu