Azerbaycan’ın iki ünlü sesi bugün İstanbul’da

Azerbaycan’ın iki ünlü sesi Nuriyye Hüseynova ve Melekhanım Eyübova, İstanbul’da verecekleri iki konser ile müzikseverler ile buluşacaklar.

Azerbaycan’ın iki ünlü sesi bugün İstanbul’da
Azerbaycan’ın iki ünlü sesi bugün İstanbul’da
GİRİŞ 02.01.2015 08:29 GÜNCELLEME 02.01.2015 08:29

Dünya Azerbaycanlılar Günü’ etkinlikleri çerçevesinde, ‘İstanbul Azerbaycan Kültür Evi’  tarafından düzenlenen ‘Azerbaycan Kültür Günleri’ programında, kardeş ve dost  Azerbaycan’ın ünlü iki sesi,  Azerbaycan Devlet  Sanatçısı  Nuriyye Hüseynova ile Azerbaycan Devlet sanatçısı  Melekhanım Eyübova, İstanbul’da Bakırköy ve Ümraniye - Ataşehir’de verecekleri iki ayrı konser ile müzikseverler ile buluşacaklar.

Azerbaycan’ın ünlü saz sanatkarları Möhlet Müslümov (Tar), Fahredin Dadaşov (Kemança) ile Günay Aksu (Nara) eşliğindeki konserlerde, Azerbaycan klasik Mugam Musıkisi ve halk mahnılarından örnekler sunulacak. Programda, Hazersam Dans Grubu  da, Azerbaycan Folkloründen örnekler sunacaklar.
    
AMACIMIZ, KARDEŞ ÜLKE KÜLTÜRLERİNİ BULUŞTURMAK

İstanbul Azerbaycan Kültürevi Başkanı Hikmet Elp, konserlerin düzenlenmesindeki amaçlarının,  ‘Dünya Azerbaycanlılar Günü’ etkinlikleri çerçevesinde,  İstanbul Azerbaycan Kültür Evi  olarak,  bir milletin, iki devleti olan Türkiye’de, kardeş  ve dost Azerbaycan’ın  kültür, musıkisi ve folklorünün  tanıtılması ile bu kültüre ilgi ve aidiyet duyan insanlarımızı, bu tür etkinlikler  vasıtası ile bir araya getirmek amacı ile bu konserleri düzenledik’ dedi.

İlk konser, 02.01.2015 Cuma günü  Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak. Diğer konser ise, 03.01.2015 Cumarrtesi günü Ümraniye – Atakent 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?