Hatay'da hortum

Samandağ ilçesinde meydana gelen hortum nedeniyle çok sayıda serada hasar oluştu

Hatay'da hortum
Hatay'da hortum
GİRİŞ 02.01.2015 13:11 GÜNCELLEME 02.01.2015 13:11

Samandağ ilçesinde dün akşam meydana gelen hortum, bölgedeki bazı seraların zarar görmesine neden oldu.

Hatay'da dün etkili olan fırtına ve sağanak sonrası akşam saatlerinde denizde hortum oluştu. Denize kıyı Tekebaşı Mahallesi'ne doğru ilerleyen hortum, bölgedeki birçok seraya zarar verdi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Semih Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, hortum sonrası hemen bölgeye gelerek incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Olayın akşam saatlerinde meydana gelmesi nedeniyle seralarda kimsenin olmadığını belirten Özdemir, "Bazı seraları gezdik. Doğal bir afet yaşadık. Büyük bir hasar var. Bazı seraların tümü yıkılmış. Bazılarının da naylonu ve demirleri çökmüş. Müdürlük olarak elimizden geleni yapıyoruz. Can kaybı olmaması sevindirici. İnşallah devletimiz yardımlarını esirgemeyecektir" diye konuştu.

Doğal afetlerinin önünün kesilemeyeceğinin altını çizen Özdemir, hasar tespit çalışmalarını sürdürdüklerini, çalışmalar tamamlandığında zararın da ortaya çıkacağını kaydetti.

Hasar gören seralardan birinin sahibi Nurettin Altın da bahçede bulunduğu sırada büyük bir cismin yaklaştığını fark ettiğini belirtti.

İlk olarak ne olduğuna anlam veremediğini ifade eden Altın, "Serayı bırakıp eve kaçtım. Terastan hortumu izledim. Terasın demirlerinden tuttum ayaklarım yerden kesildi" dedi.

Hortumun yaklaşık 5 dakika sürdüğünü kaydeden Altın, 1,5 dekarlık serasında domates ve biber ekili olduğunu, 30-40 bin lira civarında zararı olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı