Sınır ve yurt içi olayları

İran'dan Türkiye istikametine ilerleyen ve kaçakçı olduğu değerlendirilen grup, yanlarında getirdikleri malzemeleri bırakarak, geldikleri istikamette kaçtı.

Sınır ve yurt içi olayları
Sınır ve yurt içi olayları
GİRİŞ 02.01.2015 14:03 GÜNCELLEME 02.01.2015 14:03

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "Önemli sınır olayları" başlığı altında yer alan bilgiye göre, Türkiye-İran hududunda, Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı (Hakkari) sorumluluk sahasında, keşif/gözetleme ve hudut hattı kontrolü icra eden Hudut Unsurları tarafından, 2'nci Derece Askeri Yasak Bölge içerisinde, İran'dan Türkiye istikametine ilerleyen ve kaçakçı olduğu değerlendirilen yaklaşık 10 şahıs tespit edildi.

Açıklamada, bunun üzerine, hudut unsurlarının, söz konusu şahıslara müdahale etmek üzere bölgeye intikal ettiği, bunu fark eden grubun, yanlarında getirdikleri malzemeleri patika üzerinde bırakarak, geldikleri istikamette kaçarak bölgeden uzaklaştığı belirtildi.

Hudut unsurları tarafından bölgede yapılan aramada, 100 adet farklı markalarda av tüfeği ele geçirildiği, bunların da Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildiği kaydedildi.

Yurtiçi olayları

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "Önemli yurt içi olaylar" başlığı altında yer alan bilgiye göre ise Şırnak'ın Uludere ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Teröristin, Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...