7. Büyükelçiler Konferansı

Türkiye'nin yurt dışında görev yapan büyükelçilerinin katılımıyla her yıl düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’na UNESCO Genel Direktörü Bokova, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres katılacak

7. Büyükelçiler Konferansı
7. Büyükelçiler Konferansı
GİRİŞ 02.01.2015 15:36 GÜNCELLEME 02.01.2015 15:36

Türkiye'nin yurt dışında görev yapan büyükelçilerinin katılımıyla her yıl düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’na UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres katılacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Genel Direktörü Bokova ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres 5-7 Ocak, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ise 6-7 Ocak'ta 7. Büyükelçiler Konferansı'nda hitapta bulunmak ve resmi ziyaretler için Türkiye'ye gelecek.

Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da kabul edilmesi öngörülen UNESCO Genel Direktörü Bokova, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile de bir araya gelecek.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, sivil toplum temsilcileri, kültür ve eğitim projelerine destek sağlayan iş çevreleri ve akademik çevrelerle temaslarda bulunacak Bokova, ziyaret programı çerçevesinde 7. Büyükelçiler Konferansı'nda da konuşma yapacak.

Konferansta hitapta bulunmak üzere Çavuşoğlu'nun davetine icabetle Türkiye'ye gelecek BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından kabul edilecek. Guterres ayrıca Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Dr. Fuat Oktay ile görüşecek.

Ziyaretin, iki milyona yakın Suriyeliye evsahipliği yapan Türkiye ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği arasındaki işbirliğinin güçlenerek devam etmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Uluslararası meseleler ele alınacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun davetiyle 6-7 Ocak'ta Türkiye'de olacak Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland da konferans programı çerçevesinde konuşma yapacak. Jagland'ın Avrupa Konseyi ile ilişkilerin çeşitli yönleriyle ele alınacağı ziyaretinin, uluslararası meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasına imkan vermesi ve Avrupa Konseyi ile mevcut işbirliğini güçlendirmesi bekleniyor.

Bu yıl "Yeni Türkiye: Dış Politikada Süreklilik ve Değişim" temasıyla düzenlenecek konferans kapsamında Türkiye'nin yurt dışında görev yapan büyükelçileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından kabul edilecek.

İlki 2008'de yapılan ve aradan geçen süre zarfında geleneksel hale gelen Büyükelçiler Konferansları, Türkiye'nin bölgede ve ötesinde barış ve istikrarı hakim kılmayı hedefleyen çok boyutlu dış politikasının tüm yönleriyle ele alınması ve daha etkin eşgüdümünün sağlanması bakımından önem taşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!