Irak'taki çatışmalar

Şiilerin Dini Mercisi Ali el-Sistani, IŞİD'in ülkede yeni cepheler açabileceği uyarısında bulundu

Irak'taki çatışmalar
Irak'taki çatışmalar
GİRİŞ 02.01.2015 15:58 GÜNCELLEME 02.01.2015 15:58

Iraklı Şiilerin Dini Mercisi Ayetullah Ali el-Sistani, güvenlik güçleriyle aşiret mensuplarının IŞİD'e karşı elde ettiği başarıya değinerek, örgütün yeni savaş cepheleri açabileceği uyarısı yaptı.

Sistani'nin Kerbela'daki temsilcisi Seyyit Ahmet el-Safi, Cuma hutbesinde, "Dini Mercinin" mesajını okudu. Safi, Sistani'nin ülkedeki IŞİD saldırılarına değinerek, örgütün çatışmak için yeni savaş cepheleri açma arayışı içinde olduğunu ve güvenlik güçlerinin bu konuda dikkatli olmalarını istediğini söyledi.

Safi, Sistani'nin güvenlik güçlerinin yüksek ahlak kurallarına uymalarına istediğini kaydederek, şunları aktardı:

"Vatandaşların mülküne zarar verilmemesi ve sivillerin hedef alınmamasını gerekir. Ekonomik krizin atlatılması için ülkedeki mali ve idari yolsuzluklarla mücadele edilmesi şarttır. Terör sorunun yanında karşılaştığımız en büyük sorun mali yolsuzluklardır. Bunlara dikkat edilmesi gerektiği gibi güvenlik güçlerinin elde ettiği başarı da heba edilmemelidir. IŞİD'in yeni cepheler açmasına izin verilmedir. Güvenlik güçleri, azami derecede dikkatli olmalıdır."

Sistani, uzun zamandan beridir tüm mesajlarını temsilcileri aracılığıyla topluma iletiyor. Kerbela temsilcisi Ahmet el-Safi'nin yanı sıra Şeyh Mehdi el-Kerbelayı da Sistani'nin ikinci temsilcisi olarak biliniyor. Bu iki kişi, her cuma düzenli olarak Sistani'nin ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerini Irak kamuoyuna yansıtıyorlar.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...