"Kar yağdı, çiftçi 6 milyon lira zarar etti"

Simav'da, birkaç gündür devam eden kar yağışı nedeniyle, ilçede seracılık yapan çiftçilerin yaklaşık 6 milyon lira zarar ettiği bildirildi

"Kar yağdı, çiftçi 6 milyon lira zarar etti"
"Kar yağdı, çiftçi 6 milyon lira zarar etti"
GİRİŞ 02.01.2015 17:20 GÜNCELLEME 02.01.2015 17:20

İç Ege'nin jeotermal enerji ile ısıtılan seralarına ev sahipliği yapan Kütahya'nın Simav ilçesinde, 3 gündür devam eden kar yağışlarının ardından seraların çökmesi ve ürünlerin donması nedeniyle çiftlerin, yaklaşık 6 milyon lira zarara uğradığı bildirildi.

Özellikle ilçe merkezi, Eynal, Çitgöl ve Naşa beldelerinde yoğun olarak yapılan seralarda, marul, fasulye, domates gibi ürünler yetiştiriliyor.

Eynal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Bekir Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 200 dekarlık bir alanda seracılık yapıldığını söyledi.

Geçen yılın son günlerinde başlayan karın, ilçede 70 santimetreye kadar ulaştığını belirten Kurt, şöyle konuştu:

"Bu kar yağışıyla Eynal, Çitgöl ve Naşa bölgelerindeki 200 dekar sera, zarar gördü. En büyük sevincimiz, seraların göçmesi sırasında can kaybı yaşanmaması oldu. Soğuk seralarda genellikle marul üretimi yapılıyordu. Sıcak seralardan birinde taze fasulye, diğerlerinde de domates üretiliyor. Tüm seralarda ürün alımına da yeni başlanmıştı. Birçoğu banka kredileriyle işini yürüten kooperatif ortaklarımız, gerçekten her açıdan mağdur oldular. Çiftçilerimizin, yaptığımız hesaplara göre yaklaşık 6 milyon lira, tesis ve ürün zararı var. Bu zararları seracılarımızın karşılaması mümkün değil. Devletimizin, Simavlı seracılara yardım elini uzatmasını bekliyoruz."

Kurt, çiftçilerin banka kredileri yüzünden borçlu olduğunu ve devlet yetkililerinden kendilerine yardım edilmesini talep ettiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu