Doğu'da soğuk hava ve kar yağışı

Aralıklarla kar yağışının etkili olacağı Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceyle Kars'ta kaydedildi

Doğu'da soğuk hava ve kar yağışı
Doğu'da soğuk hava ve kar yağışı
GİRİŞ 03.01.2015 10:00 GÜNCELLEME 03.01.2015 10:00

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda üzerinden gelen alçak basınç merkezi etkisi altında bulunan bölgede, havanın parçalı ve çok bulutlu, yağışların Erzurum, Kars ve Ağrı çevresinde kar, Erzincan ve Iğdır çevresinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde geçmesi bekleniyor.

Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden hafif, zamanla orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Muş, Ağrı, Erzincan ve Iğdır'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 13, Ardahan'da 8, Erzurum'da 6, Van'da 3, Bitlis ve Hakkari'de 1 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Hakkari'de 7, Erzincan ve Iğdır'da 6, Van'da 5, Muş'ta 3, Erzurum'da 2, Ağrı ve Bitlis'te 1, Kars ve Ardahan'da sıfır derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları ise Erzurum'da 7, Ağrı'da 3, Kars'ta 10, Ardahan'da 17, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 33 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 29, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 25, Kop Dağı'nda 18 santimetre ölçüldü.

Öte yandan bölgede etkili olan sis nedeniyle bazı kesimlerde görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde etkisini sürdürecek olan kar yağışıyla sabah ve gece saatlerinde sis, pus, buzlanma ve don olayları görülebileceğini belirterek, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat