Patani'de yetimhane yapılıyor

Bir grup gencin girişimiyle İHH tarafından Patani'de yaptırılan Şehit Furkan Doğan Yetimhanesi ve Hafızlık Merkezi için 600 bin lira bağış toplandığı belirtildi

Patani'de yetimhane yapılıyor
Patani'de yetimhane yapılıyor
GİRİŞ 03.01.2015 17:13 GÜNCELLEME 03.01.2015 17:13

Bir grup gencin girişimiyle İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Patani'de yaptırılan Şehit Furkan Doğan Yetimhanesi ve Hafızlık Merkezi için 600 bin lira bağış toplandığı belirtildi.

Proje sorumlusu gazeteci Adem Özköse, bağışın son günü nedeniyle Fatih'teki İHH Genel Merkezi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir grup genç arkadaşıyla Patani'de yetimhane yapılması için harekete geçtiklerini ve İHH yetkilileriyle ortaklaşa söz konusu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Patani'de zulüm altında bulunan Müslümanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Özköse, "Ecdadımız nasıl oraya sahip çıktıysa biz de sahip çıkmak için yola çıktık. Kısa sürede merkez için başta TİKA olmak üzere birkaç kurumun da yardımıyla bayağı mesafe katedildi. 3 katlı bir merkez olacak. 40 yetim çocuk burada kalacak. Bu yetimler hem hafızlık yapacaklar hem bütün ihtiyaçları karşılanacak" diye konuştu.

Özköse, binanın yapımının devam ettiğini anlatarak, "İHH ile birlikte projeyi yapıyoruz. Temeli atılmıştı. 2 ay önce proje başlamıştı. 8 ay kadar sürer tahminen. 198 bin avro civarında bir maliyeti var. İçinde yatakhaneler, sınıflar, çeşitli oyun alanları olacak. İnşallah en kısa sürede bina bitecek. Gerekli para toplandı. Yaklaşık 600 bin lira bağış toplandı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam