Doğu Anadolu Bölgesi donuyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi donuyor
Doğu Anadolu Bölgesi donuyor
GİRİŞ 04.01.2015 11:09 GÜNCELLEME 04.01.2015 11:09

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda üzerinden gelen alçak basınç merkezi etkisi altında bulunan bölgede, hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla kar yağışlı, Erzincan ve çevresinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde geçecek.

Yağışlarla bölge genelinde hava sıcaklığında 2 ile 4 derece düşüş olması, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden hafif, zamanla orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 12, Ağrı'da 10, Ardahan'da 8, Erzurum'da 6, Bitlis'te 4, Muş'ta 3, Van ve Hakkari'de 1 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan'da 5, Iğdır'da 4, Van ve Hakkari'de 2, Muş'ta 1, Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 2, Erzurum, Kars ve Bitlis'te 1 derece olması tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları ise Bitlis'te 22, Van'da 2, Ağrı'da 4, Erzurum'da 7, Kars'ta 10, Ardahan'da 17, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 33 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 26, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 22 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde etkisini sürdürecek olan kar yağışıyla sabah ve gece saatlerinde sis, pus, buzlanma ve don olayları görülebileceğini belirterek, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı