Kuzey Kore'den ABD yaptırımlarına tepki

Kuzey Kore, ABD'nin açıkladığı ek yaptırımlara tepki olarak askeri politikasını daha sıkı takip edeceğini açıkladı

Kuzey Kore'den ABD yaptırımlarına tepki
Kuzey Kore'den ABD yaptırımlarına tepki
GİRİŞ 04.01.2015 13:26 GÜNCELLEME 04.01.2015 13:26

Kuzey Kore, Amerikan yönetiminin, Sony firmasına yapılan siber saldırı nedeniyle kendisine ek yaptırımlar getirmesi üzerine, "Songun" denilen askeri üstünlüğü önceleme politikalarını daha sıkı takip edeceğini açıkladı.

Kore resmi haber ajansı, Dışişleri Bakanlığından bir sözcünün "Beyaz Saray'ın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı ısrarcı ve tek taraflı bir şekilde yaptırım uygulama eylemi, Amerikan yönetiminin açıkça Kore Cumhuriyeti'ne düşmanlık etmekten vazgeçmediğini göstermektedir" dediğini bildirdi.

Pyongyang yönetimi ayrıca bağımsızlığını kararlılıkla korumaya devam edeceğini belirtti.

Kuzey Kore'de ordunun her şeyin üzerinde görülerek devlet politikalarında ve kaynak aktarımında birincil önemde olmasını sağlayan Songun ideolojisi, Batı ülkelerinin Kuzey Kore'yi nükleer silahtan vazgeçirme çabalarında zorlanmalarına yol açıyor.

ABD Hazine Bakanlığı, cuma günü Pyongyang yönetiminin üç kurumu ile hükümetin 10 yetkilisine yaptırım getirmişti.

ABD'nin, Kuzey Kore'nin Sony'ye yaptığı iddia edilen siber saldırıya cevabının ilk safhası olarak nitelediği, Kuzey Kore’nin istihbarat kurumu Genel Keşif Bürosu, ülkenin ağır silah ticaretini yürüten Kore Madencilik Geliştirme ve Ticaret Kurumu ve Kuzey'in savunma araştırmalarından sorumlu Kore Tangun Ticaret Kurumuna getirdiği yaptırımlarla ülkenin savunma sanayisini tecrit etmeyi amaçladığı düşünülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi