Basra'da Sünni din adamlarının öldürülmesi

Irak Meclis Başkanı Yardımcısı Muhammet: "Meclisi olarak Sünni din adamlarının öldürülmesini şiddetle kınadık. Irak'ta fitne çıkartmak isteyen eller, halklar arasında mezhep çatışmasının fitilini ateşlemek istiyor"

Basra'da Sünni din adamlarının öldürülmesi
Basra'da Sünni din adamlarının öldürülmesi
GİRİŞ 04.01.2015 15:30 GÜNCELLEME 04.01.2015 15:30

Irak Meclis Başkanı Yardımcısı Aram Şeyh Muhammet, Basra ilinde önceki gün 3 Sünni din adamının silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Yapılan cinayeti şiddetle kınıyoruz. Amaçları mezhep çatışmasını körüklemektir" dedi.

Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada Irak'ın genelinde yaşanan çatışmaların, birileri tarafından "mezhep savaşına" dönüştürülmek istendiğine dikkati çekerek, "Meclisi olarak Sünni din adamlarının öldürülmesini şiddetle kınadık. Irak'ta fitne çıkartmak isteyen eller, halklar arasında mezhep çatışmasının fitilini ateşlemek istiyor" diye konuştu.

Söz konusu cinayetin, Basra ilinde yaşanmasının çok manidar olduğuna işaret eden Muhammet, şöyle devam etti:

"Başbakan Haydar El-İbadi, Basra ziyaretinde bu ilin, ticaret başkenti olması gerektiğini söylemişti. Bu ziyaret ve açıklamadan sonra cinayetin işlenmesi çok dikkat çekicidir. Irak'ın diğer bölgelerine nazaran daha istikrarlı ve stratejik olan Basra'nın da bir kaos içerisine çekilmek istendiği görülüyor."

Muhammet, cinayetin aydınlatılması için Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Hakim el-Zamili'nin Basra'ya gittiğini, faillerin bulunması için hükümetin de gerekeni yapacağını kaydetti.

Basra'da önceki gün Sünnilerin yaşadığı Bab el-Zubeyr semtinde 4 Sünni din adamını taşıyan araca kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce silahlı saldırıda bulunulmuş, olayda 3 din adamı hayatını kaybederken, bir imam yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!