Türkiye şehitlerine yürüdü

Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 60 bin Mehmetçik’i anmak için 7’den 70’e her yaştan binlerce kişi şehitlerine yürüdü.

GİRİŞ 04.01.2015 15:49 GÜNCELLEME 05.01.2015 07:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Enver Paşa komutasında 100 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 60 bin Mehmetçik’i anmak için 7’den 70’e her yaştan binlerce kişi şehitlerine yürüdü.

HAVA SICAKLIĞI EKSİ 10'UN ALTINDA

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olmasına karşın yürüyüşe TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Türkiye’nin dört tarafından Sarıkamış’a akın eden yaklaşık 30 bin kişi katıldı.

Enver Paşa komutasındaki birlikler, 22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken ağır kış koşulları ile karşılaştı.

TSK KAYITLARINA GÖRE 60 BİN ASKER

Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarına göre 60 bin asker şiddetli soğuk, açlık ve yetersiz kıyafete yenilerek şehit düştü. Erzurum’daki 9’uncu Kolordu Komutanlığı ile Sarıkamış’taki askeri birliklerde görevli subayların Allahuekber Dağları’ndaki sessiz anma törenleri, Alaattin Karaca başkanlığındaki Dağcılık Federasyonu ile 2003 yılında Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı olan Necati Bölükbaşı ve Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez’in çabaları ile kamuoyuna mal edildi.

30 BİN KİŞİ KATILDI

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ve her yaştan yaklaşık 30 bin kişi, şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Sarıkamış’ın Kızılçubuk Köyü’nde buluştu.

DİKKAT ÇEKEN SLOGAN!

’Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde, Gök Allahuekber, Yer Allahuekber’ sloganıyla düzenlenen yürüyüşe TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı MHP’li Murtaza Karaçanta, milletvekilleri, kamu kurum müdürleri ile Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda kişi ve öğrenciler katıldı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 8
  • şamar 9 yıl önce Şikayet Et
    milletin dini imanı siyaset olmuş.bari bunada siyaseti karıştırmasaydınız
    Cevapla
  • gmgmgt 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunları hatırlatacağınıza. Düşmanın ölümlerini anlatın.
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir CHPli siyasetçi varmıydı orada, olamaz ? ALLAHU'EKBER dağında ne işleri var, oranın ismi görüşlerine uymaz çünkü !!! Şehitlerimize ALLAHTAN rahmet dilerim !
    Cevapla
  • Çayır 9 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bende orada olabilseydim.
    Cevapla
  • sancak 1453 9 yıl önce Şikayet Et
    vatan size minnettardır.huzur içinde yatın Aziz Şehitlerimiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…