Kaçırılan astsubayla ilgili bomba iddia

Özgür adlı kayıp astsubayı IŞİD’in elinde tutuluyor. IŞİD’in astsubaya karşılık Türkiye’ye sığınan iki üyesini istediği ileri sürüldü.

Kaçırılan astsubayla ilgili bomba iddia
Kaçırılan astsubayla ilgili bomba iddia
GİRİŞ 05.01.2015 06:46 GÜNCELLEME 05.01.2015 11:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suriye sınırındaki Öncü Hudut Karakolu Komutanı Özgür adlı kayıp astsubayın, terör örgütü IŞİD tarafından kaçırıldığı ve Suriye’nin Bab ilçesinde tutulduğu iddia edildi. Terör örgütünün astsubaya karşılık Türkiye’ye sığınan iki üyesini istediği ileri sürüldü. Astsubayın elindeki G3 piyade tüfeği ve belindeki beylik tabancası ile kaçırıldığı ifade edildi.

Suriye sınırının Kilis bölümünde Öncü Hudut Karakolu’nda görevli astsubay geçen hafta içinde kaybolmasına dair değişik iddialar gündeme geldi. Astsubayın sınırdan geçiş yapan kaçakçıları kovalarken silahı ile Suriye topraklarına girdiği sırada kaçırıldığı ifade edildi.

Bab IŞİD’in önemli üslerinden

Astsubayın sınırdan kaçırıldıktan sonra Kilis’in Çobanbeyli beldesi karşısına düşen ve sınırdan 30 kilometre mesafede bulunan IŞİD’in denetimindeki Suriye’nin Bab ilçesine götürüldü. Örgütün önemli üslerinden biri olan Bab’da, kaçırılan önemli isimlerin tutuldiği ifade ediliyor. Bab’da tutulan astsubayın serbest bırakılması için Türk makamlarının sınırda IŞİD yetkilileriyle bağlantı kurulduğu ileri sürüldü.

IŞİD İKİ MİLİTANINI GERİ İSTİYOR

İddiaya göre IŞİD, astsubay karşılığında Türkiye’ye kaçan ve örgüt içinde geçmişte önemli görevler üstlenen biri Konyalı olduğu öğrenilen iki militanını geri istedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 5
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bu astsubay kendisi mi takip etmiş? peşlerinden gitmiş yalnız başına sonra bir bakmış sınırın öbür tarafında...komedi filmimi bu yaaa nasıl bir ruh halidir bu
    Cevapla
  • Maxell 9 yıl önce Şikayet Et
    Işid yetkilileri!...
    Cevapla
  • müslim 9 yıl önce Şikayet Et
    çocukmu bu!.. sınırı geçmşmiş..
    Cevapla
  • rezalet 9 yıl önce Şikayet Et
    keşke çözüm süreci de bu kadar şeffaf ilerlese
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Birakin almayin ne hali varsa gorsun. Boyle bir donemde ulkemizi zora sokacak bu tur seyleri neden yapiyorsun kardesim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi