Doğu'da soğuk hava

Kar yağışının aralıklarla etkili olacağı Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Ardahan'da ölçüldü

Doğu'da soğuk hava
Doğu'da soğuk hava
GİRİŞ 05.01.2015 09:45 GÜNCELLEME 05.01.2015 09:45

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda üzerinden gelen alçak basınç merkezi etkisi altında bulunan bölgede, havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Erzincan ve çevresi, öğlen saatlerinde Erzurum ve çevresi, öğlen saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’ın batısının kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Van'da sıfır, Iğdır'da 2, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 9, Ağrı'da 6, Kars'ta 5, Erzurum'da 4, Bitlis'te 3, Erzincan, Hakkari ve Muş'ta bir derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan ve Iğdır'da 5, Van'da 3, Hakkari'de 2, Bitlis'te bir, sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Ağrı'da 2, Erzurum, Muş ve Kars'ta bir derece olması tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları ise Ardahan'da 16, Kars ve Ağrı'da 10, Erzurum'da 7, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 33, Konaklı Kayak Merkezi'nde 32, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 45, Kop Dağı'nda 18 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak