BMGK'ya tekrar sunulması planlanan Filistin tasarısı

BM Güvenlik Konseyi Başkanı Melet, Konsey'e herhangi bir başvuru yapılmadığını bildirdi

BMGK'ya tekrar sunulması planlanan Filistin tasarısı
BMGK'ya tekrar sunulması planlanan Filistin tasarısı
GİRİŞ 05.01.2015 23:09 GÜNCELLEME 05.01.2015 23:09

BM Güvenlik Konseyi Ocak ayı Dönem Başkanı Şili'nin BM Daimi Temsilcisi Cristian Barros Melet, yeniden Konsey'e sunulması planlanan Filistin tasarısına ilişkin henüz BM Güvenlik Konseyi'ne başvuruda bulunulmadığını söyledi.

Melet, ocak ayında Konsey gündeminde değerlendirilecek konulara ilişkin düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Ürdün aracılığıyla tasarıyı tekrar BM Güvenlik Konseyi'ne gündemine getirmeyi planladıklarına ilişkin sözleri sorulan Melet, kendisinin de konuyu basından takip ettiğini belirtti.

Tasarıya ilişkin Konsey Başkanlığı'na herhangi bir resmi başvuru yapılmadığını aktaran Melet, bu konuya ilişkin herhangi bir müzakere talebinin de kendilerine iletilmediğini kaydetti.

Abbas, önceki gün yaptığı açıklamada bağımsız Filistin devletinin kurulmasının öngören tasarıyı, BM Güvenlik Konseyi'ne yeniden sunmayı düşündüklerini ve bu çerçevede Ürdün ile görüşmeler yaptıklarını bildirmişti.

BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada, 1967 sınırlarına göre başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasını öngören tasarıya ABD ve Avustralya ret oyu vermiş, İngiltere, Litvanya, Nijerya, Güney Kore ve Ruanda çekimser kalmıştı. Fransa, Ürdün, Şili, Arjantin, Çad, Lüksemburg, Çin ve Rusya'nın evet oyu kullandığı tasarının kabulü için gerekli 9 oy sağlanamamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!