Doğu'da kar yağışı

Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye düştüğü Bitlis'te kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı

Doğu'da kar yağışı
Doğu'da kar yağışı
GİRİŞ 06.01.2015 09:41 GÜNCELLEME 06.01.2015 09:41

Kar yağışının aralıklarla etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Bitlis'te ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda üzerinden gelen alçak basınç merkezi etkisi altında bulunan bölgede, Erzincan ile çevresinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı, diğer illerde akşam saatlerinden sonra kar yağışı bekleniyor.

Rüzgar, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta alçak basınç ve buna bağlı cephe sistemleriyle güneyli yönlerden zaman zaman fırtına şeklinde esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 4, Erzincan'da 2, Erzurum'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 4, Hakkari'de 3, Muş ve Ardahan'da 2, Van, Kars ve Ağrı'da bir derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 12, Erzincan'da 6, Van'da 5, Muş'ta 4, Erzurum, Kars, Ağrı ve Hakkari'de 3, Bitlis'te bir, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 2 derece tahmin ediliyor.

Bitlis'te 120 santimetre kar

Son 24 saat içerisinde metrekareye 45,2 kilogram yağışın düştüğü Bitlis kent merkezinde kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı. Kentte, valilik kararıyla engelli ve hamilelere 2 gün idari izin verildi.

Kar kalınlıkları Ardahan'da 18, Kars ve Ağrı'da 17, Muş'ta 10, Erzurum ve Kars'ta 4, Van'da 2, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 33 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 32, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 45, Kop Dağı'nda 18 santimetre ölçüldü.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle vatandaşlar yollarda güçlükle yürüyebildi, binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünü temizledi, belediye ve karayolları ekipleri ana cadde ve sokaklarda kar küreme çalışması başlattı.

Sıcaklıklar 10-15 derece düşecek

Bölge, perşembe gününden itibaren Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisine girecek. Sıcaklıkların da 10-15 derece düşmesi bekleniyor

Meteoroloji yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı