En Son Haberler gelişmeler ve Son Dakika Haberleri

Haberden haberiniz olsun diyorsanız bu sayfa size göre. Son dakika haberleri, En son haberler için doğru yerdesiniz

En Son Haberler gelişmeler ve Son Dakika Haberleri
En Son Haberler gelişmeler ve Son Dakika Haberleri
GİRİŞ 10.01.2015 16:29 GÜNCELLEME 10.01.2015 16:29

Türkiye'de ve dünyada yaşanan son gelişmeler son dakika haberleri ve en son haberler siteniz haber7.com'da sizlere ulaşıyor. Siz de neler olup bittiğini merak ediyorsanız başka bir yere gitmenize gerek yok. Haber7.com'a girmeniz yeterli 

7 Ocak 2015 gazete manşetleri

SON DAKİKA HABERLERİ 

SPOR HABERLERİ

Saldırıdan sonra Charlie Hebdo'dan ilk fotoğraf

Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'da 12 kişinin ölümünden sonra derginin ofisinden ilk fotoğraf yayınlandı.

Fransa'da Cezayir doğumlu kardeşler Şerif ve Said Kuaşi'nin Charlie Hebdo'ya yaptığı kanlı saldırının ardından tüm dünyada gözler Fransa'ya çevrildi.

KANLI KAĞITLAR

Fransız polis ekiplerinin zanlıları yakalama çalışmaları devam ederken dergi ofisinden ilk fotoğraf yayınlandı. Görüntüde ofisin koridorunda kanlı kağıtların yerlere saçıldığı görülüyor.

Hz. Muhammed'i (SAV) terörist olarak çizmişti

Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine düzenlenen saldırıda ölenlerden biri de ünlü karikatürist Jean Cabut..

Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine düzenlenen silahlı saldırıda en az 12 kişi yaşamını yitirdi. Ölenler arasında Fransa'nın en ünlü karikatüristlerinden Jean Cabut da var. Jean Cabut'nun tepki çeken Hz. Muhammed karikatürlerinde çizimlerinin olduğu biliniyordu.

HZ. MUHAMMED (SAV) KARİKATÜRÜ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Charlie Hebdo 2012'de Hz. Muhammed karikatürleri yayımlamış, O dönemde bu karikatür infial yaratmış, alarma geçen Fransa 20 ülkedeki elçilik ve okullarını derginin yayımlandığı cuma günü geçici olarak kapatma kararı almıştı. Saldırıda ölenler arasında yer alan ünlü karikatürist Jean Cabut'nun da Hz. Muhammed karikatürlerinde çizimlerinin olduğu biliniyordu.

JEAN CABUT KİMDİR?

Ünlü karikatürist Cabut ilk çizimlerini 1954 yılında yapmaya başladı. 1960 yılında ordudan ayrıldıktan sonra Hara-Kiri dergisinin kurucularından biri oldu. 1970 ve 1980'ler çocuk tv programları yaptı. Bu dönemde oldukça ünlendi. Son olarak saldırının hedefi olan Charlie Hebdo dergisinde çalışmaya devam ediyordu. Danimarka'da Jyllands Posten adlı bir gazetede 30 Eylül 2005 günü yayınlanan Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlamıştı. Karikatürlerden bir tanesinde peygamberi bir terörist olarak gösteriliyordu. Karikatür İslam dünyasından tepki çekmişti. Avrupa'da bazı ülkeler de Danimarka gazetesine destek olmak için karikatüre sayfalarında yer vermişti. Cabut da bu karikatürlere sahip çıkmıştı.

 

 

Paris'te mizah dergisine saldırı: 12 ölü

Paris'te bir mizah dergisinin binasına silahlı saldırı düzenlendi, saldırıda 12 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2'si polis olmak üzere 12 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

KAR MASKELİ 3 KİŞİ KAÇTI

Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi araçla kaçarken, bir kişi de çatışmada yaralandı

HZ MUHAMMED'İN KARİKATÜRLERİNİ YAYINLAYAN DERGİ

Charlie Hebdo dergisi Hz Muhammed'in karikatürlerini yayınlamış, hayatını çizgi roman haline getirmişti.. Dergi bu sebeple büyük tepki toplamıştı.

Paris'in göbeğinde silahlı çatışma anlarıParis'te mizah dergisine saldıran kar maskeli terörisler kaçarken polisle çatışmaya girdi. Çatışma anları kameralara böyle yansıdı.

KABİNEYE ACİL ÇAĞRI!

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise kabineyi acil toplantıya çağırdı.

HOLLANDE: FRANSA ŞOKE OLMUŞ DURUMDA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, silahlı saldırıda 11 kişinin öldüğünü açıkladı. Olay yerinde yaptığı açıklamada; ''Bu bir terör saldırısıdır'' diyen Hollande şu açıklamalarda bulundu:

''Fransa bu olayla şoke olmuş durumda''. Teröristler bu dergiye karşı saldırı gerçekleştirmiştir. Daha önce de bir takım saldırılara maruz kaldı. Koruma altındaydı. ama bu korumanın artırılması gerekiyor.

BU BİR TERÖR SALDIRISIDIR

''Bu bir terör saldırısıdır. Bu ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. Sert bir biçimde duracağız. Ulusal bütünlüğümüzü koruyacağız. Kararlı biçimde davranacağız önümüzdeki günlerde. İlerleyen saatlerde Fransız halkına da sesleneceğim.

CAMERON'DAN KINAMA

İngiltere Başbakanı David Cameron da saldırıyı "korkunç" olarak niteledi. Cameron, "Terörle mücadelede Fransız halkının yanındayız" dedi.

İŞTE SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER:

İşte saldırı anı

 

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na protesto amaçlı ayakkabı fırlatıldı.
Korumalar ayakkabı fırlatan kişiyi etkisiz hale getirildi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na “Emeklilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri adlı toplantıda ayakkabı fırlattılar. "Bu düzenin Allah belanı versin" diye bağıran saldırganı korumalar etkisiz hale getirdi. Fırtlatılan ayakkabı Kılıçdaroğlu'na isabet etmedi.
Kılıçdaroğlu " Sanırım saldırganın akıl sağlığı yerinde değil" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu saldırı ayakkabı fırlatma izle 

Kemal Kılıçdaroğlu saldırı ayakkabı fırlatma izle 

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na protesto amaçlı ayakkabı fırlatıldı. Kemal Kılıçdaroğlu ayakkabı fırlatma izle

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DAHA ÖNCE DE AYAKKABI FIRLATILDI

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu Gaziantep mitingi sırasında kalabalığın içinden sahneye ayakkabı fırlatıldı.

BİRİ KILIÇDAROĞLU'NA İSABET ETTİ

Atılan ayakkabın biri Kılıçdaroğlu’na isabet ederken biri yakınına düştü Kılçdaroğlu’nun korumaları hemen duruma müdahale etti. Şüpheli şahıs platform önünde duran polisler tarafından gözaltına alınırken sahnedeki ayakkabıları koruma ekipleri aldı.

Gökçek'ten Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Geçmiş olsun'

Bugün katıldığı bir programda ayakkabılı protestoya uğrayan Kılıçdaroğlu'na ilk geçmiş olsun mesajı Gökçek'ten geldi.

Ankara’da katıldığı toplantıda bir vatandaşın ayakkabı fırlatarak protesto ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilk geçmiş olsun dileği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi.

Twitter hesabından olayı kınayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, geçmiş olsun mesajında, “Kılıçdaroğlu’na ayakkabı fırlatılmış. Geçmiş olsun. Her türlü tartışmaya evet kaba kuvvete hayır” dedi.

Esed gizlice nükleer santral kuruyor

Almanya'nın en ünlü dergilerinden Der Spiegel'de yer alan habere göre Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, tüm dünyadan habersiz nükleer tesis inşa ediyor.

Alman Der Spiegel'e göre Esed yönetimi Suriye'nin Lübnan sınırında yeraltına bir nükleer tesis inşa ediyor.

2011 yılında başlayan isyandan beri 150 binden fazla insanı katleden Esed yönetimi kana doymadı. 2013 yılının Ağustos ayında Şam'ın Doğu Guta kentine kimyasal saldırı düzenleyen ve 600'ü kadın ve çocuk olmak üzere 1300 kişiyi uykusunda katleden Esed yönetimi, daha fazla nükleer silah üretmek için gizli bir tesis kuruyor.

Humus kenti yakınlarında inşa edildiği belirtilen nükleer santralin uydu görüntüleri ve gizli belgeleri dergi tarafından yayınlandı. Şok etkisi oluşturan haberde tesisin Lübnan sınırındaki Kusayr kasabasındaki bir tepeye kurulduğu belirtiliyor. Tesise elektrik ve su ulaşımı çoktan sağlanmış durumda. Söz konusu tesis Lübnan'a sadece 2 kilometre uzakta bulunuyor.

KUZEY KORE VE İRAN DESTEKLİ

Tesisin inşasını takip eden uzmanlar bunun 'Zemzem' kod adlı projenin bir parçası olduğunu belirtiyor. İşin can alıcı bölümü ise bu projeye Kuzey Kore ve İran da dahil. 

Haberde, İsrail tarafından 2007 yılında bombalanan Kibar Nükleer Kompleksi’nden kalan 8 bin kadar nükleer yakıt çubuğunun da yeni merkeze taşınmış olabileceği kaydedildi.

Kod adı Zemzem

GÜVENLİĞİNİ HİZBULLAH SAĞLIYOR

Der Spiegel, yine görüşlerini aldığını belirttiği batılı uzmanlara dayanarak, Suriye rejiminin olası atom bombası projesinde İranlı ve Kuzey Koreli uzmanların da yer almış olabileceğini yazdı. Dergiye göre, Suriye’nin atom bombası ürettiği merkezin güvenliğini ise Hizbullah örgütü üstlenmiş durumda.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması