Okullar tatil mi? Ankara, İstanbul, İzmir

Kar yağışı nedeniyle çoğu il ve ilçelerde etkili olurken okullarda tatil edildi. Hangi illerde okullar tatil? Ankara, İstanbul

Okullar tatil mi? Ankara, İstanbul, İzmir
Okullar tatil mi? Ankara, İstanbul, İzmir
GİRİŞ 06.01.2015 10:12 GÜNCELLEME 06.01.2015 10:12

Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen dondurucu havanın etkisi altına giren Türkiye genelinde kar yağışı ve don etkili oldu. Marmara ve Ege’de gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düştü. Birçok kentte ana, ilk ve orta okullar tatil edildi. THY da olumsuz hava koşulları nedeniyle bir çok uçuşunu iptal etti. İşte bazı illerdeki son durum: 

İŞTE KAR TATİLİ OLAN İLLER

İstanbul : İstanbul Valiliği, bugün beklenen kar yağışından dolayı İstanbul'da anaokulları ile ilk, orta ve liselerin tatil edildiğini açıkladı.

Kütahya : Yoğun kar yağışı nedeniyle 05 Ocak 2015 tarihinde il merkezindeki tüm ilk ve orta öğretim okullarında eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Tunceli : Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Ocak'tan itibaren Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçelerinde 2, Ovacık ve Mazgirt ilçelerinde 1 gün eğitime ara verildiği bildirildi.

Kastamonu : Şenpazar ilçesinde kar yağışı nedeniyle köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime iki gün ara verildi.

Bitlis : Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.

Bingöl : Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün için bir gün ara verildi.

Malatya : Arapgir ve Arguvan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Uşak : Uşak Valiliği; soğuk hava ve beklenen kar yağışı nedeniyle kent genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların bugün (salı) tatil edildiğini duyurdu.

Ordu : İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi.

ANKARA: Başkentte kar yağışı kentin yüksek yerlerinde etkili oluyor. Önceki akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Dikmen, Şentepe ve Keçiören gibi kentin yüksek yerleri beyaza büründü. Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana arterler ve bazı caddelerde kar küreme ve yol tuzlama çalışması yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre Ankara’da kar yağışı bugün de aralıklarla devam edecek.

İZMİR: Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, İzmir'de de etkili olmaya başladı. Bir süredir geceleri sıfırın altına inen, rüzgarla birlikte çok daha fazla hissedilen soğuk hava, yerini kara bıraktı. Özellikle Bornova İlçesi başta olmak üzere otomobillerin üzeri, kaldırımlar ve çatılar beyaz örtüye bürünmeye başlandı. Gece taksicilik yapan Cengiz Savurkaç (48), "Havalar iyice soğudu, kar yağışı İzmir'de, başladı. Kimse evden çıkmadığı için iş yapamaz olduk" dedi.

BOLU: Bolu Dağı’nda önceki akşam başlayan kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin 30 metreye kadar düşmesi sürücülere zor anlar yaşattı. Yağış, özellikle D-100 karayolunun Heyelan, Bakacak, Karanlıkdere, TEM otoyolunun viyadükler ve Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili oldu. Karla mücadele çalışması yürütülen bu güzergâhlarda sürücülerin dikkatli olmaları ve aşırı hız yapmamaları uyarısı yapılıyor.

BİLECİK: Söğüt ilçesinde otopark olarak da kullanılan kapalı pazar yerinin çatısı önceki gece üzerinde biriken kar nedeniyle çöktü. Çatı altında kalan 100’e yakın araç hasar gördü. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

BURSA: Kar kalınlığının dün sabah 185 santimetreye ulaştığı Uludağ’da devrilen ağaçlar Bursa karayolunu kısa süreli ulaşıma kapattı. Uzun araç kuyrukları Karayolları ekiplerinin ağaçları kaldırmasıyla tekrar açıldı.

KOCAELİ: Gebze ilçesinde aşırı yağış nedeniyle toprağın yumuşaması sonucu önceki gece meydana gelen heyelan, yol kapattı. Olay sırasında yoldan araç geçmemesi olası faciayı önledi.

İZMİR-ANKARA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI: Manisa'nın Kula İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinden geçen İzmir-Ankara Karayolu ulaşıma kapandı. Yolda bulunan araç sürücüleri trafik ekipleri tarafından benzin istasyonlarına yönlendiriliyor. Karayolları bölge müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre toplam 2 greyderin Kula ilçesinde yol açma çalışması yaptığı ayrıca ekiplerin yolda tuzlama çalışmasının yaptığı bildirildi.

AFYON-ANTALYA: Afyonkarahisar-Antalya-Denizli karayolu karda kayan araçlar nedeniyle trafiğe kapandı. Araçlarda bulunanlar mahsur kaldı.

UŞAK-ANKARA: Uşak ve çevresinde yoğun kar nedeniyle Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapandı, Uşak-Ankara karayolunda aksama yaşandı.

HATAY: Dün sabah başlayan ve halen devam eden sağanak yağış sele neden oldu. Merkez Antakya İlçesi Tahta Köprü ve Serin Yol mahallelerinde dere kenarında bulunan bazı evlerin içi ile yollar yağmur sularının dağlık kesimden getirdiği balçıkla kaplandı. Sürücüler, göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekerken Antakya Belediyesi'ne bağlı ekipler balçıktan dolayı zarar gören mahallelerde çalışma başlattı.

ŞANLIURFA: Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dün akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle dere taştı, bodrum katlarında bulunan vatandaşların evlerini su bastı. Siverek Belediyesine bağlı ekipler, iş makinesiyle taşan derenin etrafında çalışma yaparken vatandaşlar evlerine dolan suyu kendi imkanları ile tahliye etmeye çalıştı.

İstanbul’da kar tatili

İstanbul Valiliği kar yağışına karşı önceki yılların aksine erken hareket ederek dün akşam okulları tatil etti.

Valilik açıklamasında bugün öğleden itibaren kar yağışının etkisinin artmasının beklendiği belirtilerek şöyle denildi:

“Kar yağışının araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul’un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 06 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.”

UÇUŞLAR İPTAL

Türk Hava Yolları (THY) kar yağışının uçuşları aksatmaması için bugünkü bir çok seferini iptal etti. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Antalya, İzmir, Ankara, Gaziantep, Adıyaman, Amasya-Merzifon, Denizli, Batman, Alanya, Diyarbakır, Sivas, Konya ve Kayseri çıkışlı iç hat uçuşlarının bir bölümü ile Üsküp, Budapeşte karşılıklı seferleri ve Cenevre-İstanbul uçuşu bugün yapılması planlanıp iptal edilen uçuşlardan.

İZMİR'DEN 7 UÇUŞ İPTAL

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan İstanbul'a yapılması planlanan 7 uçak seferinin, İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, 4 hava yolu şirketi, İzmir'den İstanbul'a yaptığı 7 seferi, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal etti.

İzmir'den diğer illere yapılan seferlerde ise herhangi bir aksama olmadığı belirtildi.

İDO VE BUDO BAZI SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
10:45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

KARAYOLLARINDAN KAPALI YOLLAR AÇIKLAMASI

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar ve tipi nedeniyle ülke genelinde bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi.
     
Kurumdan yapılan açıklamada, Afyonkarahisar-Dinar, Bingöl-Diyarbakır, Çaldıran-Doğbayazıt, Erzurum-Karlıova, Eruh-Şırnak, Horasan-Eleşkirt ve Erzurum-Çat-Karlıova-Bingöl yollarının kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
     
Öte yandan, Ayancık-Sinop karayolunun 5. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşımın, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlandığı da kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri uyardı. İstanbul hava durumu nasıl olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaparak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına gireceğini belirtti.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan açıklamaya göre, belediyenin kış şartlarıyla mücadele ekipleri AKOM'un yönetiminde olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Ekipler ana arterlerde ve çevre yollarında muhtemel olumsuzluklara karşı teyakkuzda durumuna getirildi. Alınan meteorolojik bilgiler doğrultusunda yağışın saat 16.00-17.00 arasında İstanbul'da etkili olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada, gece yarısından sonra ise gizli buzlanma olacağı sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması uyarısında bulunuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu "KÖY TİM"leri ise köylerde kar kürüme çalışması yapacak. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yolların açık tutulmasında kullanılacak. Açıklamada ayrıca, sürücülerin güvenli ulaşım için kış lastiği kullanmalarını öneriliyor.

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer veriliyor:

"Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri 2014-2015 kış sezonu için aralarında Kar Kaplanının da olduğu 1028 araç ve iş makinesi, 4 bin 815 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm birimler ile ihtiyaç halinde hizmet veren şirketlerden araç ve personel desteği sağlanacak.

AKOM Koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara İtfaiye, 45 adet (Hızır güç) 6*6*6 Afet Müdahale ve Kurtarma Aracı ve 1.058 Personeli ile katılacak.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal Meydanlarında; 223 Personel ve 38 araç ile kış mücadele çalışmaları yapacak. Atık Yönetimi Müdürlüğü; 613 Durak, 207 Üst ve Alt Geçit, 7 Çöp Aktarma İstasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 616 Personel ve 71 araç ile görev yapacak.

Zeytinburnu Spor Salonunda, 470 vatandaş misafir ediliyor."

Meteoroloji'den 12 ile kuvvetli yağış uyarısı

Doğu Akdeniz ile Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Bingöl, Elazığ, Tunceli ve Erzincan'da çok kuvvetli sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan "uyarı"ya göre, bugün ve yarın, Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay) ile Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Malatya, Bingöl, Elazığ, Tunceli ve Erzincan'da çok kuvvetli sağanak bekleniyor. Yağışların, yüksek kesimlerde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Bölgede, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, vatandaşların ve ilgililerin, dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı