Filistin, Sudan ve Suriyelilere Libya'ya giriş yasağı

Tobruk Hükümeti, Filistin, Sudan ve Suriye vatandaşlarının Libya'ya girişini yasakladı

Filistin, Sudan ve Suriyelilere Libya'ya giriş yasağı
Filistin, Sudan ve Suriyelilere Libya'ya giriş yasağı
GİRİŞ 06.01.2015 14:38 GÜNCELLEME 06.01.2015 14:38

Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi Hükümeti, Filistin, Sudan ve Suriye vatandaşlarının ülkeye girişini yasakladı.

İçişleri Bakanı Ömer El Sanki, basına yaptığı açıklamada, Filistin, Sudan ve Suriye vatandaşlarının ülkenin batısını elinde bulunduran gruplara yoğun katılımı üzerine "giriş yasağı" kararının alındığını söyledi.

Tobruk Temsilciler Meclisi Hükümeti, daha önce de Malta vatandaşlarının, Libya'ya girmek istemeleri durumunda önce güvenlik soruşturmasına tabi tutulacağını ve uygun görülenlere vize verileceğini duyurmuştu.

General Hafter destekli Tobruk Temsilciler Meclisi Hükümeti, Sudan'ın ülkenin batısını elinde tutan gruplara silah yardımı yaptığını iddia ediyor.

Libya'da 17 Şubat 2011'de yaşanan devrimin ardından istikrar sağlanamamış, Mayıs 2014'te ise emekli General Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti.

Olayların ardından biri Tobruk'ta (Temsilciler Meclisi) diğeri Trablus'ta (Milli Genel Kongre) olmak üzere iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, başkentteki Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr-i Libya) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...