TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy:

"2023 yılında, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun yüzüncü yılında Türkiye 50 milyon ziyaretçi, 50 milyar dolar döviz elde etmeyi planlıyor. Ama bu rakamı biz revize ediyoruz. 2020 veya 2019'a çekmeye çalışıyoruz. Çünkü hedefimize biraz daha süratli gidiyoruz"

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy:
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy:
GİRİŞ 06.01.2015 14:55 GÜNCELLEME 06.01.2015 14:55

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'de turizm sektörünün önemli gelişme kaydettiğini belirterek, "2023 yılında, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun yüzüncü yılında Türkiye 50 milyon ziyaretçi, 50 milyar dolar döviz elde etmeyi planlıyor. Ama bu rakamı biz revize ediyoruz. 2020 veya 2019'a çekmeye çalışıyoruz. Çünkü hedefimize biraz daha süratli gidiyoruz. İşte turizm sektörünün gelmiş olduğu nokta burası" dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kongre Merkezi'nde, Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından düzenlenen, "Aydın Tarihi ve Turizmi" konulu panele katılan Ulusoy, ziyaretçi, yatak ve rehber sayısı açısından Türkiye'nin turizmde büyük atılım kaydettiğini anlattı.

Türkiye'nin 40 milyon turist kapasitesine ulaşmasında seyahat acentelerinin büyük payı bulunduğunu anlatan Ulusoy, turizm sektörünün dış ticaret açığının 34,2'sini kapattığını, ihracatın yüzde 21,2'sinde pay sahibi olduğunu vurguladı.

Ulusoy, Cumhuriyet'in 100. yılında turist hedefinin 50 milyon olduğuna işaret eden Ulusoy, şunları kaydetti:

"2023 yılında, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun yüzüncü yılında, Türkiye 50 milyon ziyaretçi, 50 milyar dolar döviz elde etmeyi planlıyor. Ama bu rakamı biz revize ediyoruz. 2020 veya 2019'a çekmeye çalışıyoruz. Çünkü hedefimize biraz daha süratli gidiyoruz. İşte turizm sektörünün gelmiş olduğu nokta burası. Ama yalnız bununla yetinmiyoruz. En önemlisi kendi vatandaşımıza tatil yaptırma imkanına sahip olan bir sektör haline geldik. 2001 yılında Türkiye'yi gezen vatandaş sayımız 568 bin kişiyken 2013 yılında 13 milyon 500 bin kişiye ulaştı. Bunun 8 milyonu yurt dışına çıkmış. Türkiye artık bekleyen ülke değil."

Avrupa'ya vize tepkisi

Ulusoy, konuşmasında Türkiye'den Avrupa ülkelerine seyahat için giden vatandaşlara vize uygulanmasına da tepki gösterdi.

Yunanistan örneği veren Ulusoy, 2014 yılında bu ülkeye Türkiye'den 1 milyonun üzerinde vatandaşın seyahat amacıyla gittiğini, en iyi müşteriler konumunda ağırlandığını aktardı.

TURSAB olarak hedeflerinin 2023 yılında 35 milyon vatandaşı gezdirmek olduğunu kaydeden Ulusoy, şöyle konuştu:

"Bizim dostlarımız diye geçindiğimiz müttefiklerimizin dahi bize vize koyduğu bir Avrupa var. Ben bunu şiddetle kınıyorum. Türkiye vize konulacak bir ülke değil. Birgün gelecek bu ülkelere bizim vize koyacağımızı biliyorum. İnşallah ben o günleri görürüm. Bizim koyacağımız günün yakın olduğunu da biliyorum. Neymiş, Avrupa Birliği'nde (AB) değilsin. Biz hiçbir zaman dışında olmadık ki! AB bir barış, bir insan hakları projesi. Biz içinde varız. Bizden ne istiyorsunuz? Vizeyi kaldırmıyorsanız gelmeyiz veya bize kolaylık yapana gideriz. Türkiye bunları hak etmiyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması