Avrupa'daki yabancı karşıtı gösteriler

YTB Başkanı Bülbül: "Özgürlükçü, çoğulcu, insan hakları ve farklılıklara saygılı bir Avrupa vizyonunun kaybedilmesi Avrupa’nın geleceğini karartacak ve bu durum en fazla ilgili ülke insanlarına kaybettirecektir"

Avrupa'daki yabancı karşıtı gösteriler
Avrupa'daki yabancı karşıtı gösteriler
GİRİŞ 06.01.2015 16:41 GÜNCELLEME 06.01.2015 16:41

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, Avrupa ülkelerinde yabancı düşmanlığı içeren eylemlere ilişkin, "Özgürlükçü, çoğulcu, insan hakları ve farklılıklara saygılı bir Avrupa vizyonunun kaybedilmesi, Avrupa’nın geleceğini karartacak ve bu durum en fazla ilgili ülke insanlarına kaybettirecektir" dedi.

Almanya, İsveç gibi bazı Avrupa ülkeleri ile Avustralya'da son dönemde gelişen göçmen karşıtı ve yabancı düşmanlığı içeren eylemlere ilişkin yazılı açıklama yapan Bülbül, durumu kaygıyla takip ettiklerini bildirdi.

Özellikle ağustos ayından bu yana Almanya’daki Müslüman göçmen vatandaşlara ve onlara ait camilere yönelik saldırıların süreklilik arz ettiğini vurgulayan Bülbül, bu olayları tetikleyen PEGIDA örgütünün göçmen ve İslam düşmanlığı içeren söylemleriyle kitleleri sokağa taşımasının endişe verici bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Kudret Bülbül, "PEGIDA gösterileri ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak yaşam hakkı ve inanç hürriyetine fiili müdahale noktasına gelmiştir" ifadesini kullandı.

Geçmişte benzer politikaların Yahudi ve komünizm karşıtlığı üzerinden meşrulaştırıldığına işaret eden Bülbül, şunları kaydetti:

“Artan yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı ve ırkçı saldırılar esas olarak Avrupa’nın bir sorunudur ve Avrupa’nın geleceğine dair endişeleri artırmaktadır. Özgürlükçü, çoğulcu, insan hakları ve farklılıklara saygılı bir Avrupa vizyonunun kaybedilmesi, Avrupa’nın geleceğini karartacak ve bu durum en fazla ilgili ülke insanlarına kaybettirecektir. Almanya, İsveç ve Avustralya makamlarınca yapılacak detaylı ve titiz soruşturma sonucu, faillerle ilgili gerekenin yapılacağını ve oluşan zararların karşılanacağını ümit ediyoruz.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!